Как да си направите висящ рафт?

С този аксесоар може да промените всекидневната за един ден  

466

Всеки иска домът му да бъде уютен, красив и удобен. Да, най – лесният начин да го постигнете е да отидете до някой магазин и да похарчите куп пари за мебели, аксесоари, декорация…Но защо да не сътворите нещо уникално и различно със собствените си ръце? При това, няма да ви струва много и ще добави лично излъчване.

Ето една идея за всекидневната, която може да реализирате за един ден – висящ рафт.

Трябват ви четири дъски с размер  7 cm х 80 cm, 8 метра кожен каиш или тънко въже, което трябва да разделите на 4 части по 2 метра.

Да започваме.

Първо, маркирайте с молив местата, където ще пробиете дупки (по 4 дупки във всеки край). Измерете двете дупки да са на еднакви разстояния от края на дъската. Широчината на дупките не трябва да бъде много по – голяма от обиколката на въжето.

Вземете едното въже и обвийте по малкачаст от двата му края с тиксо. Така то ще минава по - лесно през дупките. Проврете въжето през едната дъска и завържете здрав възел. Направете същото и с другата половинка. Това ще бъде най – долния рафт. Повторете това с останалите три дъски, като под всяка завързвайте възел. Той се явява прикрепящият елемент на рафта.

Съберете двата края на въжето и завържете. Повторете същото и от другата страна.

Имайте предвид, че перфектната симетрия на двете части може да се постигне трудно от първия път. За да улесните работата си, след като направите едната страна, закачете рафта и правете хлабав възел, за да урегулирате височината на другата страна, придържайки с ръка. В началото е трудно, но бързо ще успеете да постигнете баланса.

След като и двете страни са готови, закачете рафта и се насладете на новата си придобивка.

За още идеи - следвайте ни в Instagram

 

Сподели: