Как да направите хола най-уютното място в дома

Подгответе стаята за зимата

3502

Какво се случва когато температурите навън паднат под 10 градуса. Внезапно възниква копнеж по всички палта, ботуши, топли пуловери и шалове. И е нормално да пренесем тази тенденция и в дома си. Вадим по – топлите одеяла, слагаме мъхестите килими, палим свещ със сладък аромат и си правим чаша топъл шоколад.  

Ако все още не сте подготвили дома си за зимата, ето няколко съвета за това, как да превърнем хола, стаята, в която по правило се събираме със семейството, в най-топлото и уютно кътче в дома.

ikea.bg

Постелете топъл килим. Така ще предпазите дори и най-студения под. Заложете на такъв от изкуствена кожа или вълнен модел.

Одеялото е задължителен аксесоар за дома. Изберете вълнено одеяло или плетен модел с помпони.

Придайте на дивана си по – топло излъчване като съчетаете няколко възглавници в различни текстури.

Един малък пуф ще пасне страхотно на всеки хол. Може да го ползвате, за да подпрете крака на него, да сложите чаша с вино докато разговаряте с приятели и да се облегнете на него, гледайки любим филм.

Светлината е важен елемент за всяко уютно пространство. Помислете за висящи гирлянди – лампички или за лампион с приглушена светлина.

По същия начин свещите са абсолютно задължителни. Изберете любим аромат и се насладете на мигащите светлини.

Дървените елементи са неизменна част от уютния хол. Помислете за помощни маси от пън, на които може да поднесете питие или да аранжирате по ваш вкус.

Ако имате щастието да се радвате на камина, се възползвайте и я превърнете във фокусна точка.

Ако нямате камина, погрижете се за стените. Облицовайте ги в дърво и ще придадете неповторим чар в стаята. 

Сподели: