Как да направим малката всекидневна функционална и уютна

Няколко хитри трика

2241

Имате малко място у дома и всичко изглежда претрупано и разхвърляно? Не се притеснявайте и не си мислете, че малкият дом е равносилен на хаос и бъркотия. Защото и най-скромната стая може да бъде комфортна, стилна и уютна.

Ето няколко начина да постигнете това:

Пуфовете са чудесна алтернатива на фотьойлите. Освен това те са много удобни и могат да се поберат дори под масата.

Инвестирайте в голям диван, който ще събира много хора, но няма да създава чувство за претрупаност в стаята. Вариант с повдигнати крачета е идеален, защото така пространството изглежда по – ефирно.

Използвайте ярки цветове. Те привличат вниманието, добавят стил и цвят и правят стаята да изглежда по – голяма.

Ако се чудите какво да сложите на стените, опитайте с огледала. Известно е, че дават илюзия, че стаята е по-голяма. Освен това в интересна форма и рамка са истинско произведение на изкуството.

Малките дневни стаи могат да бъдат луксозни и стилни. Всичко е в детайлите. Тези прозрачни столове изглеждат толкова изтънчени, а черният цвят дава съвсем нов облик.

Малките масички са идеални за малки стаи. Те имат една и съща функция като големите и не заемат място. Холни маси не трябва да са големи, за да държите кафето си на тях.

Текстурата има значение. Тя може да добави различен поглед към цялата стая. Тъй като нямате място за много декорация, текстурираните стени ще променят цялата стая и ще я освежи. Вариант е да заложите и на пухкаво одеало или покритие за дивана. 

Не забравяйте, че всичко трябва да бъде просто. Минимализмът е правилният избор за малки дневни.

Сподели: