Интелигентни стратегии за обзавеждане на малък хол

Интелигентни стратегии за обзавеждане на малък хол

Когато става въпрос за обзавеждане на малка всекидневна, ограниченията в пространството могат да бъдат предизвикателство. Въпреки това, с внимателно планиране и креативни решения, можете да трансформирате вашето компактно жилищно пространство в стилна и функционална зона. Предлагаме ви няколко практически съвети, които да ви помогнат да обзаведете ефективно малката си всекидневна.

9 кожени канапета за хола

Кожените мебели са синоним на стил и лукс. Ако търсите как да направите хола си шик, то най-лесният начин е да постав...

18/12/2015

Измерете и планирайте

Преди да купите мебели, направете прецизни измервания на хола. Обърнете внимание на размерите на стаята, включително стените, прозорците и вратите. Обмислете всички архитектурни характеристики, които могат да повлияят на разположението на мебелите. Създайте мащабиран етажен план, за да ви помогне да визуализирате пространството и да определите най-доброто оформление за вашите мебели.

Невероятен хол с доста тайни в него

Саймън Уудроф е специалист в направата на функционални всекидневни. Последното му изобретение е наречено Yo!Home.Вижт...

26/10/2015

Изберете мебели с подходящ размер

Изберете мебели, които са пропорционални на размера на вашата всекидневна. Извънгабаритните или обемисти мебели могат да затрупат пространството, затова потърсете елегантни, компактни мебели с чисти линии, които ще паснат добре на малка стая. Помислете за многофункционални мебели като разтегателен диван или масичка за кафе със скрито място за съхранение, за да увеличите максимално използването на пространството.

 

Използвайте вертикалното пространство
В малка всекидневна е важно да използвате вертикалното пространство, за да създадете допълнителни опции за съхранение. Сложете плаващи рафтове или монтирани на стената шкафове, за да бъде подът свободен. Покажете декоративни елементи или книги на рафтовете, освобождавайки място на плотовете. Вертикалните решения за съхранение помагат да привлечете погледа нагоре, създавайки илюзия за по-висока стая.

Светли цветове и огледала
Светлите цветове имат силата да направят пространството да изглежда по-голямо и по-светло. Изберете светла цветова схема за вашите стени, мебели и аксесоари. Бледите нюанси като бели, кремави и пастелни могат да разширят визуално стаята. Освен това стратегически разположените огледала могат да отразяват светлината и да създават впечатление за по-голямо пространство. Помислете за поставяне на голямо огледало срещу прозорец, за да увеличите естествената светлина и да създадете илюзия за дълбочина.

 

Подредете мебелите по потока на стаята
 Когато подреждате мебелите, създайте плавен поток на движение през хола. Избягвайте да блокирате пътеката или да поставяте мебели по начин, който нарушава естествения трафик. Оставете достатъчно място между мебелите за удобно движение. Ако е възможно, отдалечете мебелите от стените, за да създадете усещане за отворено пространство.

Оптимизирайте осветлението
Доброто осветление може да направи малката всекидневна да се чувства по-просторна и привлекателна. Наблегнете на естествената светлина, като държите прозорците непокрити или използвате прозрачни завеси. Ако естествената светлина е ограничена, включете комбинация от няколко вида осветление. Използвайте подови лампи, настолни лампи или стенни аплици, за да осветите тъмните ъгли и да придадете дълбочина на стаята.

 

Разчистете и организирайте
Безпорядъкът може бързо да накара малката всекидневна да се почувства още по-малка. Поддържайте пространството си подредено и организирано, като сведете до минимум ненужните предмети. Използвайте интелигентни решения за съхранение. Помислете за минималистичен подход към декора и избягвайте претрупването на стаята с твърде много аксесоари.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...