Идеи за всекидневната, които може да откраднетe

И как да се възползвате максимално от пространството, независимо от размера ...

5370

Дневните в апартаментите обикновено не са самостоятелни пространства и често се налага да се удвоят като другите стаи - трапезария, домашен офис, втора спалня. Но преди всичко останало трябва да бъдат функционални, което не означава, че не могат да изглеждат стилно! Ето как.

9 кожени канапета за хола Кожените мебели са синоним на стил и лукс

1. Помислете за оформлението на хола

Що се отнася до конфигурирането на оформлението, може да се окаже сложна задача, особено ако работите с пространство с отворен план или стая, която трябва да се удвои. Затова започнете с изготвянето на план и след това решете какви мебели всъщност можете да съберете, след което планирайте местоположението им.

9 тайни на малкия хол Вижте как да извлечете максимума от хола си, без да жертвате стила

2. Направете стаята многофункционална

Често в апартамент нямате друг избор, освен да направите хола си многофункционален, но приемете това и вместо да го виждате като неудобството да имате едностаен апартамент, го разгледайте като пространство с отворен план. Осигурете място, за да създадете малка зона за хранене, която също да се удвои и като работно пространство. Добавете паравани под формата на завеси или мебели, за да направите жилищното пространство да се усеща така, сякаш е съставено от различни зони.

 

3. Разделете пространството

В апартамент или студио с отворен план е добре да се сложи по-голям секционен диван (дори ако пространството), който да работи като диван и като „стена“ между всекидневната и останалото пространство.

 

4. Изберете стена за съхранение, за да спестите място

Когато жилищната площ е малко, но трябва да добавите място за съхранение, отвореният стелаж е начинът да отидете. Изберете нещо тясно в същия цвят като стената, на която ще седи, за да можете да увеличите максимално пространството за съхранение и така рафтовете да не доминират твърде много в стаята.

 

5. Приемете изцяло бяла цветова схема

Бялото е класика, което създава много спокойна, успокояваща атмосфера. Плюс това е наистина универсално решение, затова съобразете декора си и сложете контрастни аксесоари.

6. Смесете и съчетайте стил за еклектична атмосфера

Чрез смесването на много различни стилове и текстури една стая може да стане  уникална и пълна с индивидуалност. Пресъздайте това в хола си, като изберете мебели, които означават нещо за вас, в които се усеща вашия личен стил.

 

7. Или поддържайте нещата прости и линейни

Или ако харесвате по-съвременен външен вид и искате стаята ви да има някаква структура, изберете мебели и декори, които са прости и без излишни елементи. Може да добавите малко мекота с възглавници, килими и одеяла, за да създадете усещане за уют.

 

Камина в холаПочерпете десет идеи за вдъхновение
Сподели: