Грешки, които правят дома ви да изглежда евтин

Грешки, които правят дома ви да изглежда евтин

Независимо дали току-що сте се преместили в нова квартира или живеете в дома си от години, интериорният декор може да има огромен ефект върху нашето благосъстояние. Не само искаме да създадем функционално пространство, но търсим начин да бъде уютен, стилен и да отразява нашите индивидуалности. И въпреки че искаме да напълним домовете си с любимите си неща, някои предмети го правят да изглежда евтин, според интериорните дизайнери.

Интериорни идеи, които ще изведат дома ви на ново ниво

Да промените вида на дома си не е лесно, особено когато нямате идеи. Представяме ви няколко необичайни и доста екстра...

02/06/2016

Това обикновено се случва, когато не изберете правилно всички детайли или се увлечете от изобилие от стилове. Така или иначе, такива предмети могат да направят дома ви да изглежда визуално непривлекателен. Нещо повече, знанието как да декорирате по правилния начин може да направи една малка стая да изглежда по-голяма или да ви даде така необходимото допълнително пространство.

1. Съвпадащи мебели и цветова схема

Тайните на интериорните стилисти при обзавеждането

Тяхната работа е да превърнат един скучен дом във впечатляващо място с излъчване, което да е достойно за страниците н...

12/05/2016

Някога съвпадащите комплекти мебели бяха модерни, но сега се смята, че придават евтин и остарял вид. Същото важи и за наличието на една цветова схема, в която всичко трябва да съвпада - което го прави болно в очите за мнозина! Експертите казват, че е по-добре да смесвате и съчетавате мебели, но все пак можете да имате една обща точка между различните части.

2. Извънгабаритни (или по-малки) дивани

Няма нищо по-лошо от любимото ви кресло или дивани, които изглеждат непропорционални. Помислете за перфектния диван, който заема цялата стая, или за масичка за кафе, по която продължавате да удряте краката си всеки път, когато я обикаляте. Увеличете максимално оформлението на стаята си, като мащабирате мебелите си, за да отговарят на размера на пространството.

 

3. Разхвърляни рафтове и входове

Нашите рафтове често могат да се превърнат в сметище за купища книги, ключове или сувенири от вашите пътувания. Избягвайте препълването на рафтовете, махнете лични вещи, дребни предмети, награди за деца и други сувенири.

4. Килим с неправилен размер

Независимо дали са винтидж, юта или изкуствена кожа, килимите могат да добавят топлина, цвят и характер към всяка стая. Много хора обаче са склонни да купуват килим с грешен размер, който е или твърде малък, или твърде голям за предвиденото пространство. В резултат на това няма никакво въздействие върху помещението и влошава цялостния външен вид.

 

5. Твърде много мебели „направи си сам“.

Въпреки че може да обичате да създавате мебели по поръчка, направи си сам, твърде много преработени предмети могат да направят дома ви да изглежда евтин. Например, ръчно рисувана маса може да бъде страхотен акцент, но цяла стая или пространство, пълно с изработени или направи си сам парчета, намалява естетиката.

6. Купуване на всички „тенденции“ 

По дефиниция тенденциите в дизайна са създадени да идват и да си отиват. Така че, въпреки че може да е „модерно“ да изпълните дома си с най-новия декор, много произволни стилове ще започнат да изглеждат нелепи. Вместо това го опростете и се придържайте към неутрални стилове, тонове или аксесоари, които ще останат вечни години по-късно.

 

7. Мото изкуство/стикери за стена

Обикновената „фраза“ или мото изкуство може да бъде вдъхновяващо, но често може да изглежда кич, ако е на всяка стена в дома ви. Ако трябва да изберете изкуство за стена, бъдете избирателни и пазарувайте за различни видове декорация за стена. Също така е най-добре да изберете неща, които са по-лични за вас или вашето семейство. Така вашият дом и интериорен стил ще изглеждат по-оригинални. 

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...