Допускате ли тези грешки при аранжиране на всекидневната

10 неволни пропуска, които правите, без да осъзнавате

898

Подреждането на мебелите съвсем не е лесна задача. Както големите, така и малките помещения, заедно с по – нетрадиционно оформеното пространство могат да бъдат предизвикателство при подредбата им. Ето 10 неща, които трябва да избягвате, когато подреждате стаята.

6 неща, които малката всекидневна трябва задължително да имаВижте кои са те, според експертите по интериор

Не притискайте до стената

Kласика и лукс във всекидневната Една максима за писането и изкуството гласи: „трябва да ги познаваш добре преди да ги владееш“. Нещо, което се отнася и до интериорния дизайн и особено важно когато говорим за смесване ...

Дайте на стаята малко пространство като не избутвате мебелите до стените. Дори ако оставите няколко сантиметра зад облегалката на диван, ще направите стаята визуално по – голяма. 

Не оформяте зона за разговори

Когато поставяте мебели, не забравяйте за зона за разговори. Опитайте се да аранжирате така, че да вдъхновите седящите хора да комуникират помежду си.

Нямате фокусна точка

Без значение дали е спалнята или всекидневната, всяка стая трябва да има фокусна точка. Това може да е телевизорът, да е голямо произведение на изкуството или камина, изборът е ваш.

Твърде много неща

Да, можете да имате твърде много мебели. В малки помещения, като спални, започнете с основното, което трябва и постепенно добавяйте, но съобразете с размера. Вместо широк скрин, опитайте по-висок, който ще ви предостави същото количество място за съхранение, но ще заеме по-малко площ.

Няма баланс

Друга често срещана грешка, която хората правят, е поставят всички мебели на една определена страна или ъгъл. Това е грешка, защото така пренасяте тежестта в едната част на стаята.

Неподходящ килим

Уверете се, че килимът е подходящият за стаята размер. Идеалният вариант е предните крака на мебелите да застъпват килима.

Няма място за преминаване

Когато обзавеждате, съобразете и оставете място за преминаване. Подредете мебелите според потока на движение и така че преминаващите да не се препъват.

Пренебрегвате практичността

Ако обичате да вдигнете крака и да хапвате докато гледате телевизия, уверете се, че поставяте мебелите по начин, който ви позволява да го направите. Ако сте често домакин на партита или събирания за тв вечери, помислете да има място за всеки да постави напитката си.  б

Блокирате прозорците

Естествената светлина е важна, така че не блокирайте прозорците с големи мебели. Внимавайте да са под перваза и да не пречат на пълния приток на лъчите.

Слагате прекалено малка масичка за кафе

Когато става въпрос за масата за кафе, нека да бъде голяма. Тя е не само част от дизайна, но има и функционална роля, затова не я пренебрегвайте.

Идеи за всекидневната от къщите на архитектитеПрекарвате толкова много време във всекидневната, затова е важно стаята да отговаря на индивидуалността и вкуса ви
Сподели: