По - чист дом само за ден. Трябват ви само няколко трика

Защо да отделите седмица, ако може само ден за почистване  

6372

Оглеждате дома си и се чувствате уморени от цялата бъркотията около вас. Обещавате си, че ще станете по – организирани и ще започнете голямото почистване другата седмица. Но само мисълта за всичко, което предстои, вече ви демотивира. Няма нужда да инвестирате цяла седмица или няколко дни в почистване. Защото може да свършите всичко само за ден, стига да знаете откъде да започнете. Ето няколко съвета, които споделят професионални организатори пред HomesToLove.

30 идеи как да организирате малкото пространствоМалък апартамент – няма проблем. Основното нещо, което трябва да направите е да организирате пространството. И така вашето кътче ще се превърне в комфортно за живот място или за приятна вечер...

Изгответе план

Изгответе си стратегия: трябва да знаете къде ще преместите нещата от една стая в друга, какво ще изхвърлите, какво ще оставите. Подсигурете кутии и кошове или места за всяка стая, за да рационализирате процеса.

Идеи за лесна организацияИли как домът ви бъде подреден и спретнат

За момент седнете в средата на всяка стая и да визуализирате завършения й вид.

Обърнете внимание на наличното съхранение - как най-добре можете да използвате това, което вече имате, и дали имате нужда от допълнително.

Имате една кутия "може би" за неща, за които не може да решите

Кухня

Започнете с шкафовете и чекмеджетата. Нямате нужда от тази счупената посуда.

Приложете шестмесечното правило за всякакви джаджи и прибори – използвани ли са през последните шест месеца? А ще ги използвате ли в следващите шест?

За да се справите с пластмасовите кутии и капаците, селектирайте ги и оставете само тези, които не са захабени, пукнати и си имат добре затварящ се капак. Процедирайте по същия начин и с дъските за рязане.

В килера/ шкафа с продукти проверете срока на годност, забършете рафтовете и групирайте по вид. Подредете кутиите така, че етикетите да са обърнати напред.

Определете зона/ дъска за бележки, сметки, училищни проекти. Ще ви трябва!

Всекидневна

Идентифицирайте най-големия „нарушител” на ред. Независимо дали става въпрос за книги, сувенири или игри, приберете ги.

Оставете само вещите, които ви дават радост и ви зареждат. Всичко останало махнете.

Отървете се от остарели технологии, счупените дистанционни, стари батерии и т.н.

Осигурете си кутия за събиране на кабелите.

Оправете възглавниците, а ако са загубили цвета си, заменете калъфките.

Инвестирайте в красива кошница или поставка за списанията. Оставете само ценни за вас издания, не е нужно да пазите всичко, което купувате. 

Добавете финален щрих - ароматни свежи цветя или дифузер.

Банята

Минете през шкафове и чекмеджета и проверете за стари продукти – малките шишенца с шампоан от хотелите трябва да си отидат. Старият грим и шишетата от парфюми също.

Почистете плота и съберете всичко на поднос. Оставете отгоре само вещите, които ползвате всекидневно. Организирайте ги в малки буркани, кошнички или кутии.

Изхвърлете старите медикаменти и проверете, дали не трябва да купите такива, които поддържате в наличност.

Ако нямате достатъчно място за съхранение, сложете рафт или подвижна малка количка.

Как да извлечем максимална полза от килера?Килерът може да се превърне в кабинет, модерен дрешник, домашна библиотека
Сподели: