Да обзаведем удобен за всички у дома хол

Да обзаведем удобен за всички у дома хол

Когато планирате хол, не можете да пренебрегнете правилата за ергономично пространство, в противен случай стаята ще бъде неудобна за използване: жителите и гостите постоянно ще се спъват в лошо поставени мебели или ще се намесват един в друг на твърде малък диван.

Вижте най-ефектните цветови комбинации за всекидневни

Всекидневната е най-голямата стая в дома. Точно затова там трябва да се чуваствате най-добре – любим диван, гол...

03/05/2016

1. Решете размера на дивана

Когато избирате подходящ модел, вземете предвид вашите навици и броя на хората, които живеят. Например, диван с ширина 175 см е подходящ за двама , но за по-голямо семейство или за приемане на гости ще ви трябва копие с ширина 210 см . Дълбочината на седалката може да бъде 60 см - това съответства на дължината на бедрото на възрастен.

10 полезни идеи за декорация на всекидневната

Едно от най-важните неща при обзавеждането на дома е декорацията. Всекидневната е особено важно помещение, защото име...

02/06/2016

2. Не забравяйте масичката за кафе

Плотът й трябва да бъде разположен доста ниско, така че да е удобно, седнал на диван или стол, да се протегне към него и да вземе необходимото нещо. Оптималната височина на масата е 30–45 cm.

3. Намерете удобен стол

Изберете удобен стол - той идеално ще допълни малък диван. В зависимост от модела ще ви трябват от 135 до 165 см , за да го поберете - защото ще искате да изпънете краката си. Ширината на седалката не трябва да е по-малка от 48 см , за по-едри хора осигурете по-просторен стол.

Ако се спрете на сгъваем модел, не го поставяйте пред шкафа или срещу дивана. Моля, имайте предвид, че зоната за спане ще бъде най-малко 175 см дълбока.

4. Гледайте телевизия на безопасно разстояние

Гледайте телевизия на безопасно разстояние от 250–300 см, като това трябва да се увеличи, ако закупите по-голям телевизор. И така, при диагонал 17" разстоянието до зрителя трябва да бъде 2 метра , при диагонал 25" - 3 метра , при диагонал 32" - 4 метра , при диагонал 37" - 5 метра .

5. Оставете място за преминаване.

Ако в центъра на хола има диван, един или два фотьойла и масичка за кафе, преминаването към стената срещу входа може да бъде затруднено. Разстоянието между дивана и столовете не трябва да бъде повече от 200 см - в противен случай ще ви бъде неудобно да общувате със събеседника си.

Ако решите да поставите холна маса в центъра, осигурете достатъчно пространство между нея и останалите мебели. За да се настаните удобно и да изпънете краката си, ще са ви необходими поне 45 см , а ако имате нужда от свободно преминаване - около 92 см .

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...