Да добавим дърво в малкото пространство

Създайте уютно и комфортно жилище  

320

Независимо дали харесвате индустриален или рустик стил, дървото е един от материалите, който се вписва чудесно и в двата. То има способността мигновено да стопли пространството, но ако прекалите с него, може да създадете усещане за клаустрофобично и претрупано пространство.

Баня от дърво Не сме свикнали да виждаме дървото в банята – но и това би могло да стане

От Real Living споделят няколко начина за това, как може да интегрираме дървото в интериора на малкото жилище, за да изглежда то уютно и комфортно.

1. Изберете дървени модулни мебели.

Как да защитим дървените повърхности у домаДървесината е податлива на външно влияние и чувствителна на ултравиолетови лъчи

Тези са лесни за сглобяване и съхранение, когато е необходимо. Добавете модулни шкафове, рафтове или пейка с възможност за багаж под седалката. Такива мебели се вписват чудесно в кухнята или спалнята.

2. Внимание за правилния размер.

Помислете за мястото, където възнамерявате да поставите мебелите и се уверете, че не пречат на трафика. Малката стая лесно се претрупва, затова се постарайте да има достатъчно пространство.

3. Мислете за функцията.

Дори само да допълва облика на пространството, това не означава, че просто може да сложите някаква дървена мебел. Мислете за функцията на първо място, за да максимума за дома си.

4. Изберете добро покритие.

Когато обзавеждате с дървени мебели, не се ограничавайте с цветовете. Дървото има множество нюанси, просто изберете този, който пасва най – добре на стила на вашия дом.

5. Използвайте го като акцент.

Дървена стена акцент винаги е добра опция. Тя може да зонира пространството или да  оформите ъгъл. Уверете се, че избраното от вас покритие допълва цялостната цветова схема на вашия дом.

Идеи за обзавеждане с дървени палети в градинатаБюджетен вариант за мебелите на двора
Сподели: