8 тайни, с които да направите малката всекидневна да изглежда по- голяма

8 тайни, с които да направите малката всекидневна  да изглежда по- голяма

Няма две мнения, че всекидневната е най-важната стая с дома. В нея посрещаме гости, събираме се със семейството, почиваме си. Ако вашият хол обаче е малък, не се притеснявайте. Има няколко трика, с които ще помогнете визуално пространството да изглежда по голямо. Ето кои са те, а после се насладете на галерията от малки всекидневни.

Бъркотията - Поддържайте стаята подредена и чиста, бъркотията я прави да изглежда по – малка

Прозорците - Почиствайте редовно прозорците, махнете драпериите и късите пердета. Нека светлината влиза в стаята и така тя изглежда по- голяма и по – светла.

Огледала - Огледалата са истинско чудо за малките стаи, разположете ги в срещуположни краища на стаята или срещу прозореца. Ако имате малко огледало, сложете го на нивото на очите.

Цветовете - Избягвайте тъмните цветове. Прекалено ярките също не са добър избор. Заложете на топли и спокойни цветове, които ще направят стаята отоворена и по – приветлива.

Мебелите - Избягвайте твърде обемните или големи мебели. Изберете такива в светли цветове и минималистичен дизайн. Ако имате възможност купете диван с ракла или масичка с чекмеджета.

Платовете - Окачете завеси с вертикални шарки. Нека те да започват от тавана, за да създадат илюзия за по – висока стая.

Осветлението - Светлина във всеки тъмен ъгъл, но нека бъде мека и дискретна. Изберете осветителни тела, които да монтирате на стените.

Изкуство - Заложете на абстрактни фигури или скулптури. Те могат да бъдат разположени и в средата на помещението. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...