6 тренда за всекидневната

Бъдете модерни и различни

2524

Всекидневната стая е мястото, на което прекарваме може би най-голяма част от времето си, когато сме у дома. Ето защо е изключително важно тя да предоставя не само удобство, но и да ни дава комфорт и да ни обгръща със стил. А най- хубавото е, че тя е много податлива и гъвкава на промени. Нужни са само желание и идеи.

Ако планирате промяна на хола, ето няколко предложения за трендове, които са актуални и които ще властват в следващите месеци, дадени от дизайнера на InsideOut Саманта Маккийн.

vitalconcept.com

Японски и скандинавски

Ако предпочитате удобството и шик излъчването на  минимум пространство, заложете на скандинавски и японски стил. Те са доминиращи от мебели от светъл дъб, ретро линии, меки водни или пастелни цветове и като цяло неутрални аксесоари.

Блясък

В другия край на спектъра е блясъкът, който означава плюш, лукс и златни елементи. Помислете за кадифе и металически отблясъци, заложете на смели цветове и шарки, наред с по – големи мебели и повече аксесоари.

Ментово и бледо розово

И двата цвята са много популярни и присъстват в последно време в мебели, текстил и аксесоари. Пастелните цветове работят чудесно и с горните два стила, което означава, че може да ги комбинирате и включвате смело. Ако изберете подобна цветова схема може да си позволите голяма мебел – акцент, голямо монохромно произведение на изкуството или красив стол.

Тъмно синьо, ярко оранжево и смарагд

Ако все пак искате да заложите на луксозния облик, то тези три цвята ще внесат драма и ще впечатлят. Въведете тези нюанси чрез изкуство, възглавници акцент или елементи като килим или диван.

Много светлини

Осветлението е чудесен начин, за да създадете драматични фокусни точки, а освен това е достъпен и ефективен начин да обновите пространството. Когато работите с отворен план жилище, заложете на различни видове осветление в кухнята, трапезарията и хола, за да привлечете погледа върху различни точки.

Дебел килим

Смяната на килима е още един сравнително евтин начин да промените усещането в една стая. Помислете за по-голям пухкав или вълнен килим, който ще внесе уют и топлина, и ще добави текстура. 

Сподели: