6 начина да трансформирате всекидневната

6 начина да трансформирате всекидневната

Всекидневната е стаята за релакс и забавление, но ако във вашата липсва атмосфера, време е да преосмислите. Ето няколко идеи за промени, които няма да ви струват много.

Mаксимално въздействие с минимално усилие

Понякога най-семплите промени могат да окажат голям ефект върху атмосферата в стаята. Претрупаните стаи създават чувство на подтиснатост, докато по -малкото мебели и отвореното пространство ще придадат повече комфорт и светлина в хола.

2. Заложете на светлината

Тъмните завеси заменете с леки и светли модели. Няма да повярвате колко голяма, просторна и светла ще изглежда стаята.

3. Сменете цветовите схеми

Това ще окаже най-голямо влияние върху трансформацията на стаята. Обмислете много добре цветовите комбинации като направете няколко пробни. Изберете качествена и носеща на износване боя, особено ако семейството ви е голямо и имате малки деца. Заложете и на цветни аскесоари - възглавници и мебели.

Ако искате да спестите, но да постигнете модерен вид на стаята, може да залепите тапети на едната стена, на колона или да оформите рамка.

4. Нов вид

Разместете мебелите и ще видите как с няколко хода ще промените стаята. Понякога само с размяна на различните по височина мебели може да постигнете забележителен ефект.

5. Осветете

Осветлението е ключът към успешния проект и подобно на завесите може да промени до неузнаваемост помещението. Заменете тъмните осветителни тела с такива с насочваща светлина. Инсталирайте намаляваща светлина, за да контролирате светлината вечер. Ако е възможно, изполвайте светлината и за създаване на 3D ефект.

6. Променете пода

Смяната на килима, или още по-добре настилката ще промени значително стаята, ще повлияе на светлината и възможността за почистване. Като най-препоръчителни настилки експертите посочват паркет, ламинат или дюшеме. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...