6 начина да придадете на дома си личен почерк

6 начина да придадете на дома си личен почерк

Има много прости промени, които можете да направите в дома си, за да се уверите, че той отразява по-добре вашия уникален личен стил. Няколко дизайнера споделят полезни съвети за това как да вдъхнете индивидуалност, без значение от размера на жилището.

Особености на космическия дизайн

Представяли ли сте си, че можете да направите дизайна на детската стая или пък хола в стил космос? Оказва се, че не е...

18/11/2015

1. Покажете спомени

Защо не създадете мини галерия в хола си? Изкуството винаги кара дома да се усеща по-личен. Можете да събирате картини или сувенири докато пътувате или посещавате местни пазари и галерии.

Дилеми в дизайна, които срещате когато имате съквартирант

Да споделяш апартамента си със съквартирант е чудесно за твоя бюджет, но изисква и различен подход при дизайна. Някол...

05/04/2016

Не е необходимо да избирате само нещо, което е тенденция, фокусирайте се върху произведения, които ви говорят и носят спомени.

2. Покажете страст

Ако имате страст към готвенето, може да събирате различни соли, билки и подправки от пътуванията си. поставете ги в красиви керамични съдове и придайте индивидуален почерк на кухнята ви.

3. Боядисайте стените

Независимо дали наемате пространството си или притежавате дома си, с боя лесно ще трансформирате стаите по ваш избор. Боята е чудесен начин да персонализирате пространството и може да има изключително влияние.

Мислете „извън кутията“ – има ли стена, която бихте могли да боядисате в ярък цвят? Таван, който да подчертаете? Не се страхувайте да поемате рискове.

4. Преосмислете осветлението

Семплото горно осветление може да бъде скучно и безлично. Помислете за използването на пространството и настроението, което искате да създадете. Затова използвайте осветлението като начин да добавите текстура и уникалност към вашето пространство. Добавете лампи с щамповани платнени абажури, за да внесете шарка, или поставете мини лампа върху кухненския плот.

5. Купувайте само това, което обичате

Напълването на дома ви с предмети, които смятате за изключително специални, ще накара всяко пространство да се почувства по-скоро като ваше. Ако отчаяно търсите нов диван и бързате да го купите по време на голяма разпродажба, може да бъде страхотна сделка, но да имате диван, който не отговаря напълно на стила ви.

Избирайте само вещи, които наистина харесвате.

6. Бъдете уверени в избора си

Не се колебайте да направите избор на дизайн, който ви харесва, дори и да не се хареса на всеки. „Начин номер едно да накарате дома си да се чувства като „ваш“ е да знаете и да сте уверени в собствената си дизайнерска естетика.

Интернет и социалните медии правят почти невъзможно да не сме в крак с тенденциите. Независимо дали възнамеряваме да внедрим тенденции в дома си или не, те са трудни за избягване.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...