8 прости трика, за да вдъхнете нов живот на стар интериор с малък бюджет

8 прости трика, за да вдъхнете нов живот на стар интериор с малък бюджет

Ако нямате достатъчно пари за пълноценен ремонт в апартамента, но искате да освежите интериора, не се отчайвайте. Вижте няколко прости трика, които могат да променят апартамента ви за нула време. На пръв поглед те може да изглеждат банални, но след като ги съживите, интериорът веднага ще блести с нови цветове.

Нискобюджетни декорации за всяка стая

Предлагаме ви няколко идеи, с които да декорирате дома си, да му придадете неповторм чар и уют. Освен това тези решен...

13/09/2016

Тактика 1: Пренаредете мебели или декор

Когато става въпрос за промени в интериора, най-популярният вариант за освежаване на околната среда е пренареждането. Ако все още не сте готови да направите нещо глобално, просто разменете някои елементи в апартамента. Например, табуретка, която е била в хола, може да бъде преместена в коридора, за да има място за чанти, а ярка табуретка от кухнята може да се използва като нощно шкафче.

10 бюджетни проекта за баня с палети

Рустик стилът се налага все по – силно напоследък и много хора избират него, за да обзаведат домовете си. А как...

14/09/2016

Същото важи и за декора. Плакатите от спалнята могат да намерят място над дивана, огледало в масивна рамка може да бъде заменено с него, а ако преместите завесите от една стая в друга, пространството веднага ще се промени към по-добро.

Тактика 2: Добавете бели акценти

Самата фраза „бял акцент“ звучи странно, защото сме свикнали, че акцентите означават нещо закачливо, ярко, цветно. Всъщност снежнобялите елементи могат да охладят интериора, важно е само да ги изберете правилно.

Има два начина за включване на такива детайли в съществуващата среда. Първият е радикален и включва боядисване на стените или големите мебели, като килер. Второто е местно. Всичко, от което се нуждаете, е да добавите няколко „свежи“ неща към интериора, които могат да променят атмосферата. Говорим за спално бельо, съдове, пердета.

Техника 3: Не забравяйте текстурите

Интересен начин да актуализирате отегчен и „уморен“ интериор е да добавите няколко различни текстури. Най-лесният вариант е да актуализирате текстила, но можете да експериментирате и с декор, мебели или стенни облицовки. Например, можете да направите дървени стенни панели на главата на леглото, да добавите ажурен екран, за да разделите стаята на зони, да комбинирате няколко материала, когато декорирате диван (поставете възглавници в велурени калъфки за възглавници, хвърлете плетено одеяло). Такива текстурирани детайли ще добавят дълбочина и изразителност към атмосферата. Това е чудесен начин да освежите интериора, без да прибягвате до драстични промени.

Техника 4: Украсете апартамента с живи растения

Може би най-лесният начин да актуализирате интериора е да подредите живи растения в апартамента. Ако сте далеч от домашното "градинарство", обърнете внимание на непретенциозни цветя, които не се нуждаят от редовно поливане и подхранване, а също така спокойно понасят сянка.

 

Тактика 5: Ремонтирайте стари мебели

Старите мебели не трябва да се изхвърлят, реставрирайте ги и те ще добавят специален чар и характер към интериора. Внимателно огледайте наличните мебели и помислете какво можете да освежите сами или да го занесете на специалист.

Няма нужда да запълвате целия апартамент с ретро мебели или декор - няколко детайла ще бъдат достатъчни. Можете да поставите на масата грамофона, който сте взели от тавана, да смените рамките на стари картини или снимки, да почистите панелите от прах. В резултат на малки промени ще получите индивидуално пространство, което ще се окаже много по-хубаво, отколкото преди.

Техника 6: Направете контрастна стена

Ако не е възможно да залепите отново тапети и да направите глобален ремонт, фокусирайте се върху една стена. Направете я ярка и необичайна, така че да се откроява от останалия фон. За да направите това, е необходимо останалите стени да са гладки и възможно най-неутрални, а върху контрастната повърхност да пада много дневна светлина.

Техника 7: Увеличете осветлението

Понякога интериорът на една стая изглежда скучен не заради използваните мебели, декор или цветове. Всичко е заради лошото осветление. Ако в центъра на стаята виси един полилей със слаба крушка, изобщо не е изненадващо, че атмосферата в стаята ви депресира.

Погрижете се за различни сценарии за осветление: таван, стена и дори под. Закачете аплици отстрани на главата на леглото, осветете работната зона в кухнята с LED лента, поставете подова лампа до дивана и настолна лампа в ъгъла за четене. Благодарение на такива промени не само ще направите апартамента по-светъл и функционален, но и ще внесете нотка свежест в него.

Можете също така да смените абажурите - благодарение на тях лампите в интериора наистина „работят“, независимо дали са включени или изключени.

Техника 8: Премахнете някои от нещата

Какво ще кажете да не добавяте нищо ново, а просто да се отървете от някои стари неща? Направете одит, помислете какво ще използвате в бъдеще и какво не ви трябва. Оставете настрана носталгията и мисълта "ами ако ви е полезно?" настрана: ако някои неща се съмняват, поставете ги в кутии и ги приберете в килера или килера за известно време. Ако след два или три месеца не си спомняте за тях, тогава нямате нужда от тях и можете спокойно да поставите всичко за продажба или да го дадете на приятели.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...