5 неща, които да изхвърлите от всекидневната

За да имате по – приветливо и спокойно място  

1654

Знаете го и ще се повторим ако кажем, че холът е първото място, на което посрещате гостите си и е основната стая, в която прекарвате свободното време със семейството си. И точно затова е желанието да постигнем тук максимален комфорт и спокойствие. Харесваме уюта на меките възглавници, на топлото одеяло и всички онези сувенири, донесени от близки и далечни места, защото те говорят за нас и стила ни на живот.

Понякога обаче пренебрегваме няколко ключови елемента, които правят жилището наистина релаксиращо и функционално. Затова, погледнете го отстрани и вижте има ли неловко изглеждащ стол или прекалено много възглавници. Защото точно те могат да направят или да разрушат уюта, който търсите. За да ви помогнем да постигнете семпло, но стилно пространство, което излъчва уют, ето 5 неща, които трябва да премахнете от стаята си.

Допълнителен декор и аксесоари

Наистина ли трябва да държите десетки книги на масата в хола? А онези вази? Масичката акцент или тази в хола трябва да бъде фокусен център, а не склад за дребни вещи. Запазете минимализма като покажете само две – три книги с красиви корици, малка ваза с цвете и свещ.

Възглавници, които нямат никаква цел

Всички искаме да се чувстваме удобно в стаята, но трябва ли да имаме всички онези възглавници? Ограничете се до максумум 4-5 броя, в случай, че имате голям диван.

Счупените крушки и лошото осветление

Еестествената светлина играе важна роля за ярката и ефирна атмосфера. През тъмните часове обаче трябва да се стремим да я поддържаме такава, а доброто осветление е най – доброто решение. Махнете всички изгорели крушки и инвестирайте в качествено осветление – стояща лампа, полюлей, стенни спотове, за да осигурите хубава светлина.

Заплетени и видими кабели

Колкото и скъпи и луксозни мебели да имате, няколко кабела са способни да развалят общия вид на помещението. Инвестирайте в специални кутии или потърсете начин да ги скриете. Ако ви предстои ремонт, помислете за вариант да вградите.

Скучни ъгли

Доста неприятно е да имате празен ъгъл или просто такъв с предмет, който не си е на мястото. Сложете рафт, красиво цвете, шкаф, а защо не и скулптура, които ще запълнят пространството.

Сподели: