5 начина да оформите стилна всекидневна

Следвайте няколко правила

1369

За много от нас холът е центърът на дома - там се оттегляме в края на дългия ден, когато се отдаваме на любимите предавания, слушаме музика и си почиваме с хубава книга. Затова оформянето на приветлива и уютна стая е много важно. Ето няколко неща, за които да помислите при декорацията ви.

Фокусна точка

Фокусната точка е мястото, към което искате всички очи да бъдат привлечени, когато влязат в стаята. За някои може да бъде прозорец, а за други - камина или произведение на изкуството. След като изберете фокуса, уверете се, че нищо не го блокира и го подчертайте.

Размерът има значение

Най-вероятно имате доста мебели в хола си, така че размерът и пропорциите им са от значение. Уверете се, че масичката за кафе не е твърде голяма - трябва да можете лесно да минавате между масата и дивана. Ако имате килим, той трябва да покрива около 60% от стаята и да влиза под предните крака на мебелите.

Разположението трябва да е перфектно

Дори да ви се струва, че позиционирането на мебелите до стената ще направи стаята да изглежда по – голяма, не е така. Дайте малко въздух като ги отдръпнете леко.

Избягвайте еднаквостта

Съчетаването на всичко - принтове, цветове и дори перфектната симетрия не е решение. От друга страна комбинацията на твърде много стилове прави всичко да изглеждаше затрупано и хаотично. Използвайте правилото 60-30-10, когато става дума за цвят. 60 процента трябва да са доминиращ цвят (стените), 30 процента е вторичен цвят (тапицерия и мебели) и 10 процента е за цветове на аксесоарите.

Помислете за телевизора

Внимавайте къде ще позиционирате телевизора. Не го слагайте срещу прозореца или на място, където ще минават хора и няма да има добра видимост към него. 

Сподели: