15 идеи за малката всекидневна

Тя е звездата в едно жилище

3060

Всекидневната е най-многофункционалното пространство в къщата. Там приемаме гости, почиваме си, работим и се събираме на семейни вечери. И за всичко това ни трябва място, което толкова често липсва. Ето няколко интересни идеи за това, как да направите малка всекидневна просторна и удобна

9 тайни на малкия хол Вижте как да извлечете максимума от хола си, без да жертвате стила

Неутрални цветове

Неутралната цветова схема подобрява пространството. Освен това спокойните тонове не уморяват и създават настроение. Не е необходимо да се ограничавате до бяло и бежово. Опитайте светло сиво, светло синьо, синьо, шам фъстък, маслинови нюанси. Важно е да намерите цвят, който ви харесва.

6 неща, които малката всекидневна трябва задължително да имаВижте кои са те, според експертите по интериор

 

Текстури

За да направите холът в неутрални тонове да не изглежда монотонен, добавете текстура: дърво, камък, тухла, коприна, кожа, метал.

Множество източници на светлина

Светлината трябва да е мека и спокойна. По-добре е, ако в хола има няколко разнопосочни източника: бра, настолни лампи, абажур над масата, подови лампи.

 

Прозрачни елементи

Мебелите и предметите за декор от стъкло и прозрачни материали са чудесни за малка всекидневна. Те не заемат много място, правят стаята лека и придават простор. Очевидният избор е стъклена масичка за кафе. И още рафтове, стойка за домашно кино, лампи, вази - всичко работи.

 

Леки мебели

Размерът и формата на мебелите са много важни. Изберете такива, които да не заемат цялата стая. Това важи особено за меката мебел: дивани и фотьойли. Добър избор са мебелите с крака, а не тривиални форми и правилни пропорции.

 

Многофункционалност

В малка всекидневна всяка мебел трябва да се използва максимално. Добре е, ако мебелите се движат лесно (маса на колела) и изпълняват няколко функции едновременно: пейки и пуфове, диван без гръб, който може да служи като маса.

 

Скрито място за съхранение

Когато избирате мебели, помислете за допълнителни места за съхранение: по-нисък рафт в масичка за кафе, чекмедже в диван, мини скрин. Това ще помогне да се избегне бъркотията и претоварването на стаята.

 

Голямо огледало

Огледалото създава ефект на дълбочина и добавя светлина. Не се страхувайте да поставите голямо огледало в малка всекидневна - при правилно позициониране стаята ще изглежда по-голяма.

 

Малка маса

Малка масичка ще спести място и е идеална за следобедно кафе и приятелски събирания. Когато избирате маса, обърнете внимание на различни форми и материали: грубо дърво или елегантно стъкло? Важно е мебела да се вписва добре в стила на вашия хол.

Дизайн без диван

Представяйки си всекидневна, често виждаме традиционен комплект: диван, маса, фотьойли. Но не е задължително. За малък хол липсата на диван е чудесен начин да освободите място и да се отървете от ненужните неща. Опитайте да го замените с меки столове, пуфове или възглавници.

 

Картини и снимки

Картини и фотографии несъмнено създават уют и правят хола индивидуален. Но тук е важно да не прекалявате. Не трябва да има твърде много такива елементи, за да не се създава бъркотия. Съсредоточете се върху един важен детайл и решете предварително къде ще бъде.

Групиране на мебели

Подредете мебелите в група, като ги преместите по-близо до един от ъглите на стаята, но не близо до стената. Първо, това е начин да създадете мини зона за сядане в хола. На второ място, такова групиране на мебели ще помогне да се съсредоточи върху една част от стаята, без да претоварва останалата част от пространството.

 

Акцент на тавана

Необичаен таван привлича вниманието и визуално разтваря стаята вертикално. Може да се подчертае чрез осветление или чрез избор на цветове и текстури.

 

6 начина да трансформирате всекидневнатаВнесете цвят, повече светлина и весели аксесоари и холът ще се промени
Сподели: