10 причини да декорираме със сиво

Заложете на него на стените, в аксесоарите, като акцент  

481

Смесицата между черния и белия цвят – сивото, е по дефиниция неутрален тон. Но неговите различни нюанси, независимо дали е светло гълъбово или тъмен цвят, напомнящ за въглен, правят сивото толкова гъвкав и универсален цвят. И ако досега си намирайте причина да не включите този цвят в интериора на дома си, ето няколко причини да заложите на него като акцент в аксесоарите, мебелите, тъканите и др.

Няколко идеи за дома в жълто и сивоЖълтото дава прекрасен слънчев ефект, докато сивото го балансира

За баланс

Идеи за бaнята в сиво Ако се съчетае с правилните нюасни цветът е с успокояващо въздействие

В тази трапезария сивите стени не изглеждат мрачни, благодарение на белите корнизи, столовете и тъканите. Хладните нюанси са балансирани с топлите и неутрални материали на масата, столовете и тъкани килимчета.

Съвременен шик

Светлосивите стени сякаш озаряват стаята, а модерните дървени мебели, подовете и тъмният гръб подчертават топлината на цвета.

За коридора

Огледало с форма на слънце на входа на този дом е перфектно съчетано със сива конзола със златни дръжки. Сивата конзола позволява на огледалото да бъде забелязано и да остане фокусна точка на пространството.

Текстури

Тъканите сиви тапети в тази спалня придават на стените доза текстура и интерес. Таблата дава цвят, а килимът добавя още един слой текстура и шарка към стаята и доказва, че сивите стаи могат да бъдат динамични и вълнуващи.

Игра на сенки

Светлите сиви стени в тази са прекрасно допълнение към ярката палитра от оранжево и зелено в стаята. Въпреки че дивана и стените са сиви, диванът е в много по-тъмен оттенък, така че се откроява от стените. Килимът с райе съдържа всички оттенъци, използвани в стаята, и създава единност в помещението.

Успокояващо въздействие

Когато спокойствието е от изключителна важност за вас, изберете светъл оттенък на сивото. Стените и таванът в тази стая са в сив цвят, в който има нотка на бежово. Бялото бельо и светло сините акценти допълват перфектно схемата.

Райета

Няма да сбъркате, ако заложите на стени в сиво - бели ивици в семейната стая. Цветът тук идва от детските произведения на изкуството и ярките възглавници. Ярки цветове като оранжево и цитрон придават модерен вид на неутралите като сивото.

Спокойна среда

Когато използвате неутрална цветова палитра, не се страхувайте да смесвате и съчетавате мебелите като начин да привлечете зрителния интерес към стаята. Текстурата също играе ключова роля за успеха на неутралната палитра. В тази трапезария, масата с X-крака е съчетана с обикновени бели режисьорски столове. Лъскавият под отразява светлината, благодарение на която стаята не се усеща скучна. Розовият диван добавя цвят и свежест.

Подчертайте със сиво

Сивото е идеалният мост между черно и бяло и може да се използва за омекотяване на дуото. В тази кухня именно сивото на кухненския гръб е допълващият елемент.

Смесвайте

Разбийте големи пространства от бяло със сиво, за да създадете визуален интерес, като същевременно запазите чиста, неутрална естетика. В тази кухня белият остров би бил загубен на фона на белите шкафове и корнизи. Сивият цвят обаче задава точното количество контраст и се съчетава красиво с тъмни дървени подове.

Бани в сиво и бялоКогато класиката срещне модерното  
Сподели: