Вижте 5 от най-често срещаните петна в градината

И как да ги премахнете ефективно 

1867

Павираните повърхности в повечето случаи се намират на открито и са изложени на редица атмосферни влияния и замърсявания. Често в резултат от естествени природни фактори или ежедневна експлоатация се появяват петна, които ако не се отстранят в най-кратък срок, могат да увредят визията на Вашето любимо кътче.

Кои са петната, които можете да срещнете в градината и как да се справите с тях, дава отговор Semmelrock и партньорът им в борбата по запазване красотата на павираните повърхности, известния експерт по почистване Finalit.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Eто и 5 от най-често срещаните петна в градината и съвети как да се справим с тях.

Светлите петна или шламове, характерни за някои видове настилки, са неизбежни поради влаганите естествени суровини и често появата им зависи от атмосферните условия и начина на полагане. Въпреки, че ефлоресценцията /варовиковите изцветявания/ са резултат от естествени процеси, когато са силно изразени е възможно паветата да изглеждат безжизнени. Варовиковите изцветявания могат да бъдат премахнати с помощта на Finalit Nr.9 Препарат за отстраняване на варовикови отлагания и циментов щлам, а застланата площ ще възвърне своето очарование.

Мазните петна са често срещани, а източниците на замърсяването могат да бъдат най-различни - петрол, смазка, мазнини или вакса, но най-често можем да открием този проблем в зоната с барбекюто. Нашият съвет е да третирате мазните петна възможно най-бързо, след като се появят, защото някои материали са силно порьозни, което означава, че петното няма да остане на повърхността, а ще проникне дълбоко и неговото отстраняване ще бъде затруднено. Ако петната от мазнини или масла са все още свежи, опитайте се веднага да ги попиете с хартиена кърпа. Не се опитвайте да избършете петното, тъй като това ще изкара мазнините на повърхността и ще ги разнесе върху по-широка зона. Ако петното е престояло и е проникнало, използвайте Finalit № 11 Препарат за премахване на мазнини и вакси.

Градинската растителност (растения и цветя) естествено се променя със сезоните и съвсем разлбираемо този процес не зависи от нас. Листата, винаги намират своето място върху настилката във Вашия красив двор. Ние препоръчваме да почиствате мъртвите листа редовно, тъй като, някои порести материали могат да абсорбират пигменти от листа, листенца и пъпки от дървета / храсти. Падащи листа, изсъхнали цветя, узрели плодове , окосена трева - всичко това може да доведе до жълти петна по паветата и плочите, а останали под снега през зимата могат да станат изключително трудни за премахване. Такива жълти петна могат да бъдат отстранени с Finalit № 4 Препарат за отстраняване на жълти петна.

Водорасли, мъх, мана и зелен меден окис могат да се появят върху бетоновите повърхности, когато са разположени в сенчести и влажни части на градината, под дървета или изложени на влага. Ккаво може да направите? Намалете броя на сенките, покриващи алеите, чрез изрязване на клоните на храстите и дърветата, които са най-близо до тях. Това ще регулира натрупването на мъх, причинено от липса на слънчева светлина. В случай на почистване само с вода, алгите ще се появят отново след 2-3 седмици още по-интензивно. За да убиете ефективно спорите на алгите и мъха, особено в усойните и влажни части на градината, където е напълно възможно да се появяват тежки петна от плесен по настилката, използвайте Finalit Nr.10. Препарат за отстраняване на петна от алги и мъх.

Петната от ръжда могат да бъдат причинени от метални мебели, улуци, от високото съдържание на желязо във вода, използвана за градинско поливане, или от изкуствени торове, съдържащи железни частици. Друга причина за появата на ръжда в по-широка зона може да бъде причинена и от пясъците от Сахара -разпространени от вятър и дъжд, тъй като съдържат много пирит, който корозира при контакт с влага и причинява големи петна от ръжда. За да премахнете петната от ръжда и патина (например от мед), се препоръчва да използвате Finalit № 8 Препарат за почистване на ръжда.

Ако искате да си осигурите лесно почистване на Вашата градина в дългосрочен план, помислете за импрегниране на павираната зона. Това ще предотврати задълбочаването на процесите по проникването на петната под поврхността на настилките и ще улесни процеса по поддръжка на нейния красив вид. За да гарантира качествeн резултат Finalit предлага решения за импрегниране, които се използват отделно или в система, съобразно проблема. Защитният филм предотвратява проникването на вода и течности, и защитава вътрешността на изделието от оцветяване. Импрегнаторите с марка Finalit са подходящи за естествен камък, клинкер, бетонови изделия и др. Употребата на качествени импрегниращи препарати запазва красивата визия на алеите, терасата или пространството около басейна. За удовлетворяващ краен резултат, системата осигурява базова защита с Finalit Nr.21S, който запълва порите и подготвя основата за нанасяне на Finalit Nr.22 или Finalit Nr.25.

За да използвате възможностите на препаратите с марка Finalit следвайте “Ръководството за почистване игрижа”, указанията отпечатани на етикетите на бутилките Finalit и в техническата информация за продуктите. Екипът на Semmelrock предлага възможности за консултация, а координати на екипа ни ще намерите в сектор “Свържете се с нас” на нашата уебстраница.

Възползвайте се от възможността да спечелите голямата награда във фейсбук играта “Добави чар в градината със Semmelrock”- система за почистващи препарати Finalit Nr.1 и Nr.9 или система за импрегниране Finalit Nr.21S и Nr.22.

Включете се в играта на нашата FB страница  и спечелете страхотните награди на Semmelrock. 

Сподели: