Цветя, които ще освежат и най – тъмния ъгъл в градината

Оцветете мрачните градински пространства  

1258

Дамско сърце

15 цветя за двора, които издържат при всякакви условияТе са подходящи за сенчест, сух или песъчлив двор

Тези издръжливи многогодишни растения с извити клонки и цветя с форма на сърце издържат и на най - слаба светлина, ако има леко влажна почва. Те се вият и стига до около метър височина.

11 растения, цветя и билки, които ще подобрят настроението ви Обградете се с тях 

Фуксия

Прохладните, сенчести места са идеалната среда за всички членове на семейството на Фуксията. Повечето видове образуват малки храсти на места с по - мек климат, но други се третират като едногодишни и се отглеждат във висящи кошници. Закачете я на сянка и поддържайте почвата влажна. Пазете я от силни ветрове.

Астилбе

Никоя сенчеста градина няма да е пълноценна без астилбе. Тези здрави многогодишни растения се развиват във влажна сред и на сянка. Височината им варират в зависимост от сорта, но повечето видове достигат до 1-1,5 м. Цветовете на астилбе са бели, червени, розови, оранжеви и виолетови и обикновено започват да се появяват в края на пролетта и началото на лятото.

Трициртис

Това цвете е много красиво и може да расте в сянка. Тя бързо ще се разпростре, за да направи и  най – тъмният кът красиво място.

Импатиенс Нова Гвинея

Големите, цветове на това растение ще добавят колорит в тъмните зони на градината ви. Листата могат да бъдат тъмно зелени, зелени с червени вени, или бяло и зелено. Възможно е Нова Гвинея да се отглежда от семена, но е много по-лесно и по-бързо да купувате млади растения през пролетта.

Восъчна бегония

Това красиво цвете расте на сенчести или частично сенчести места. Бегониите цъфтят почти постоянно с бели, розовочервени или разноцветни цветя чак до ранна зима.

Импатиенс (циганче)

Непретенциозно, бързорастящо, красиво и много цветно, импатиенс може да вирее дори под високи дърветат и на сенчести места. ще го намерите в бяло, розово, прасковено, жълто, оранжево, лавандула. Просто го пазете от пряка слънчева светлина и поддържайте почвата леко влажна по всяко време.

Виолетка

Нежната и фина виолетка може да направи деня ви по – усмихнат и цветен. Тя обича обилната светлина. Цъфти в предимно лилави тонове, но може да я видите в розово, червено, бяло, жълто. Достига около 25 см височина. В най-горещите дни обаче виолетката ще се радва на сенчесто място.

 

Как да изберете най – добрите цветя за вашия декоративен стил Те са идеалното допълнение
Сподели: