Търсите решение за перфектната устойчива градина? Ето го

Търсите решение за перфектната устойчива градина? Ето го

Малко преди настъпването на топлите месеци много от нас поглеждат към двора и установяват, че е време за неговото обновление и освежаване. Но освен красив, защо да не бъдем в крак с тенденциите и да го направим по – еко?

Идеята за устойчивост става все по – актуална и със сигурност ще определя бъдещето във всичко – от начина, по който живеем, по който се храним и пътуваме, до нашите домове.

Именно стремежът за предлагане на устойчиви и екологични решения вдъхнови Semmelrock да разработят уникална гама продукти на българския потребител.  

И тъй като всяка иновация е добре забравена стара традиция, те дават нов живот на гранитната визия в оформлението на ландшафтните пространства през тяхната серия плочи Granitto – въплъщение на гранитна визия със щадящ екологичен отпечатък.

Серията съчетава технологичните предимства и здравина на паваж, но с елегантността на плочи. Тази своеобразна симбиоза се предлага за пръв път на българския пазар. 

Благодарение на своите изчистени линии, придаващи хладен скандинавски привкус, умело съчетан с топлината и уникалността на гранитния рисунък, тази продуктова гама има всички предпоставки да диктува новите тенденции в ландшафтната архитектура.

Цялата продуктова серия Granitto е разработена в т. нар. планкови формати 75х25х8 см и 50х10х8 см, в унисон с актуалните архитектурни тенденции. Гамата се допълва и от плочи с размери 50х50х8 и 50х50х5 см.

Многообразието от формати и ненатрапчив дизайн на Granitto създава усещане за лукс и непреходна елегантност, придава съвременно звучене на всяко пространство, независимо от предназначението. Плочките са подходящи както за градския парк, така и за елегантния двор на къщата или многофамилната сграда, дори за пространството пред търговския център.

Уникалността на форматите и тяхната модулност дава възможност за многообразие на архитектурните решения при оформлението на всяко пространство. Големите формати могат да бъдат монтирани бързо, без компромис с качеството и функционалността.

Плочите на серия Granitto са с фина структура и неповторимият рисунък на гранитната повърхност. Използвайки иновативната технология Umbriano®, всяка плочка или паве може да има уникална визия.

Освен това производството на продуктите Granitto не е енергоемко и се ползват възобновяеми суровини с нисък въглероден отпечатък. И тъй като глобалните проблеми с промяната в климата изискват локални решения от всички, Granitto са светли, устойчиви и притежават т.нар. “cooling effect”.         

Не на последно място, тъй като говорим за двор и за натоварено пространство, важно е да подчертаем и възможността за спорадично натоварване, надвишаващо автомобилен трафик, лесното почистване и поддръжка, мразоустойчивост при третиране с противообледеняващи соли за бетонови настилки.

 

При продуктите с височина 8 см – 75х25, 50х10 и 50х50, от компанията стигат още по-далеч в иновациите, които идват с интегрирана, патентована система PaveLock® (Einstein). Тази система предотвратява разместването, осигурява равномерността на фугата и позволява дълготрайна и безпроблемна експлоатация на настилката. Semmelrock е първият производител, който предлага тази система и на клиенти извън инфраструктурните проекти, съчетана с безкомпромисен дизайн на повърхността. Във видеото може да видите детайлна информация за системата PaveLock.

 Отличително преимущество е, че при тази интегрирана система необходимостта от допълване и поддържане на фугиращия пясък намалява значително. Съществено предимство е възможността на нашите клиенти да получат системно решение - фугиране със Stones Eco.

Какво представлява Stones Eco?

Stones Eco е иновация в пясъка за фугиране. Произведен с изцяло натурални добавки, Stones Eco има свойството да се втвърдява след полагане, като запазва свойството да пропуска дъждовната вода и да я отвежда в почвата, запазвайки почвеното разнообразие и микроклимат и предпазвайки градската канализащия от излишно претоварване. Способността на този пясък да се самовтвърдява го предпазва от отмиване дори, когато настилката е положена на терени с денивелция. Това води до много по-малка необходимост от поддръжка на пясъка във фугите. А единствено, когато те са запълнени с фугиращ материал, могат да изпълняват функционалното си предназначение. Само при запълнени с пясък фуги може да се гарантира равномерно разпределение на натоварването по настилката, бързо и качествено отводняване и инфилтриране на праховите частици от въздуха в почвата.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...