Да декорираме с....мушкато

Да декорираме с....мушкато

Едно от най-красивите и китни летни цветя, еднакво подходящо както за градината, така и за терасата е мушкатото. С голямото си разнообразие от цветчета, в огромна гама от цветове, форми и размери, то е перфектният избор не само в саксия на балкона, но също така в градината, като букет, венец или в цветни аранжировки. Сами по себе си цветчетата от мушкато, без техните стъбла, могат да се използват като уникални декоративни детайли.

Благодарение на своя богат цветови спектър - от бяло до розово, ярко червено, виолетово или люляк, с безброй двуцветни или шарени варианти с красиви цветни преливания, ивици или петна, украсата с мушкато се превръща с истинско забавление.

Цветовете на мушкатото могат да бъдат единични, полудвойни или двойни, във всякаква големина, което предполага различна аранжировка и разнообразие от стилове.

Експертите от Pelargonium for Europe споделят с нас някои от най-красивите и лесни за направа аранжировки, които ще зарадват всеки любител на цветята и цветовете.

 

Градинска феерия на цветове

 

Създайте цветна и весела градина с помощта на персонализирани саксии. За целта може да използвате стари керамични съдове или консервни кутии, които да оцветите в различни цветове. Засадете ярко мушкато във всяка саксия, а по желание може да напишете букви, които да образуват дума, когато ги подредите или да нарисувате нещо.

Вертикална градина

 

Пъстро мушкато, зеленина и билки в торбички от мушама, превръщат старите капаци в модерна вертикална градина с минимални усилия. Просто запълнете торбите с пръст и засадете дъхавото цвете, след което закачете на куки на капака.

Висяща градина 

 

С няколко прости стъпки може да създадете чудна цветна градина. Вземете дървена решетка и по желание я оцветете. Закрепете за стената. Прикрепете към нея малки саксии с мушкато.

Нов живот за стария велосипед

 

Ако ви се намира някое старо колело, не го изхвърляйте. То е чудесно за декорация на градината. Почистете го и го боядисайте, ако е необходимо, сложете кошница на кормилото или дъска и подредете саксии. Когато цветовете се разгърнат, ефектът е уникален.

Цветна стена

 

Забравете за голите, грозни стени на къщата. Създайте оригинален висящ дизайн, като използвате нарязани стръкове мушкато в различни цветове и форми. Крайният резултат е лятна завеса от цветя. Всичко, което трябва да направите е да натопите стъблата в цветни тръби, пълни с вода, и да ги прикрепете към декоративен клон с прозрачен найлонов конец. Това създава истинско лятно настроение и ще оцвети по уникален начин всяка тераса или двор, а защо не и интериор.

Модерен аксесоар

Освен в интериора и външните пространства, мушкатото може да се превърне и в чудесен моден аксесоар. Украсете косата, шапките или чантите с цветове, за да привличете вниманието.

Или пък изплетете венец с мушкато, за да закичите косите или модерна шапка с периферия.

С изрязани стръкове мушкато може да придадете и на други аксесоари уникален вид – например на чантата през рамо.

Летни букети от мушкато

 

Ако не разполагате с градина или балкон, но харесвате мушкатото, няколко стъбла в купа могат да създадат вдъхновяващо лятно настроение. Освен това цветето се комбинира чудесно с други цветя и треви.

Картина с цветове на мушкато

 

Цветчетата от мушкато могат да се превърнат в…..картина. Това е много лесен и достъпен начин да се насладите на красотата на лятното цвете. Всичко, което трябва да направите е да хербаризирате цветчетата и след като изсъхнат да ги залепите внимателно на лист или кадарстрон. След това сложете рамка със стъкло и внимателно притиснете.

Изненадайте гостите на партито

Друга идея, която гарантирано ще бъде хит на лятното парти, са кубчета лед с ядливи цветя. Просто напълнете форма за кубчета лед до половината с газирана вода, добавете цветчетата и внимателно поставете във фризера. След като кубчетата са частично замразени, допълнете формата и я върнете обратно във фризера. Когато кубчетата се разтопят, цветята ще плуват красиво на повърхността.

Луксозен пикник на мораватаКакво ще кажете за един по – различен пикник? Вместо обикновено одеяло, поставете килим и ниска маса с възглавници на моравата или на открито. Украсете масата с ярко оцветени нарязани стръкове мушкато в стъклени съдове, за да създадете лятно настроение и положителни вибрации. Като флорална декорация, сложете по едно стъбло от мушкато на всяка чиния.

 Снимки: Pelargonium for Europe

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...