Кактуси в интериора: съвети и идеи

Кактуси в интериора: съвети и идеи

Много хора бъркат кактуси и сукуленти. Важно е да се отбележи, че сукулентите растат в сухи райони и имат месести листа и стъбла, в които задържат вода. Сукулентите включват растения от различен произход, като алое, красула, агаве и, разбира се, кактуси. Можете да различите кактуса по ареоли - малки кичури в основата на бодлите. Семейството кактуси има около две хиляди вида.

 

Кактусите са известни със своята непретенциозност. Те почти не се нуждаят от поливане - няколко пъти месечно ще бъдат достатъчни. Също така, кактусите лесно понасят високи температури. Те се нуждаят от много светлина и не се страхуват от пряка слънчева светлина, за разлика от повечето други растения. Трябва да храните кактуса през периода на активен растеж - от март до септември.

 

Наличието на живи растения у дома е полезно за физическото и психологическото здраве. Смята се, че кактусите не само подобряват качеството на въздуха, но и поглъщат електромагнитни вълни, които излъчват всяка техника. И според учението на Фън Шуй тези бодливи растения привличат успех и предпазват къщата от негативна енергия.

 

Кактусите се предлагат в голямо разнообразие от форми и размери, което ги прави чудесни за създаване на ефектен декор. Висок кактус, например, би изглеждал страхотно на пода до диван или фотьойл. По-компактните видове могат да бъдат декорирани в композиции на перваза на прозореца, работния плот или лавицата за книги.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...