Скритият бордюр Steinfix - неограничени възможности за атрактивен дизайн

Така ще постигнете съвършените геометрични форми 

2500

Модерното напоследък течение в дизайна на градините “максимален минимализъм’’ следва правилото "по-малко е повече". Оформлението е подчинено на идеята за изисканост, без излишни детайли, но и без да ограничава възможността за креативност. Ако геометричните форми се вписват във Вашата концепция за мечтана градина, Ви представяме няколко елемента, с които да постигнете изчистен, семпъл дизайн.

Реализацията на оформление, където минималистичното усещане е водещо, обаче изисква допълнителни аксесоари, които да останат скрити за окото. Завършващият профил Steinfix е оригинално решение представено на българския пазар от Semmelrock, с което може да създадете ненатрапчив, подчинен на симетрията и баланса дизайн.

Създайте усещане за простор

Голямоформатните плочи създават усещане за простор. Те са подходящи, както за верандата, така и за плочопътеката. Със завършващият щрих Steinfix избягвате визуалното “ограничение”, което налагат традиционните бордюри, като същевременно предпазвате плочите или настилката от разместване в периода на експлоатация. Профилът е предназначен за случаи, в които настилката се полага върху предварително подготвена основа, без допълнителни свързващи (залепващи) разтвори, както и при казуси, в които проекта трябва да бъде съобразен с ограничения във височината на основата и настилката.

Подчертайте пътеките

Използвайте яркия контраст между настилката и моравата. Плътното затревяване ще подчертае пътеките, площадките и те ще се превърнат в новите фокусни точки в градината. За да запазите свежа тревата по периферията на настилката, е необходимо да осигурите дренаж на водата в тази част на моравата. Разположен под настилката и тревата, профилът Steinfix ще предотврати появата на кафяви петна непосредствено до настилката, а повърхността на плочите остава защитена от проникване на пръстта, особено след дъжд. Същият “eye catcher” ефект може да бъде подсилен и с декоративни камъни.

Създайте акценти

Пресъздайте усещането за геометрия с цветните лехи или зелени площи с прави или нетрадиционни форми с помощта на Steinfix. Той позволява да смените посоката и да оформите дъги, ако е необходимо. Декорирайте с мулч, камъни или естествена трева и подходяща растителност.Работа със Steinfix

Профилът Steinfix има предимство пред бетонните бордюри по отношение на монтажа, тъй като не е необходимо замонолитване.

Нужни са само: чук и ножица за рязане. Монтажът в две стъпки ще Ви убеди колко лесен за работа е PVC профилът Steinfix.

Стъпка 1: Оформяне на настилката

Монтирайте широката страна на профила с размер 50 mm под настилката. Използвайте страната с размер 25 mm под тревата или чакъла. Високата линия с размер 25 mm служи като разделител, който се позиционира между настилката и тревата /чакъла. Ако е необходимо да смените посоката или да оформите дъги, срежете профила.

Стъпка 2: Фиксиране на профила

Фиксирайте профила SteinFix с дължина 2 m с помощта на 3 клина, разположени на приблизително равно разстояние един от друг.

При вибрирането на настилката профилът ще бъде укрепен допълнително, чрез уплътняване на попадналия в кръглите отвори материал. Настланата и оформена с фиксиращ профил площ може веднага да се натоварва.

Ако сме Ви заинтригували посетете ни на www.semmelrock.bg. На уеб страницата ще откриете техническа информация за Steinfix, както и още много вдъхновяващи идеи за впечатляващ дизайн.

 

Сподели: