15 начина, с които ще промените и най – малката тераса

Брилянтни идеи за уют навън 

2099

Повечето от балконите в апартаментите са доста малки и често се превръщат в склад на всякакви ненужни вещи. Но все пак е напълно възможно да ги преобразите и превърнете в уютно място за почивка. Ето 15 блестящи идеи, с които ще трансформирате дори и най-скромния балкон.

Превърнете малкия балкон в оазисМалките балкони могат да се превърнат в прекрасно място на открито и да бъдат връзката между вътре и вън, между дома и природата. Предлагаме ви евтини и атрактивни варианти за декорация на тези мал...

1. Компактна маса

10 зашеметяващи декорации с цветя за малкия балконДори и малката тераса може да бъде много цветна

Компактна сгъваема маса, сигурно прикрепена към парапета, превръща балкона ви в работна зона или място за закуска.

2. Ъглови рафтове

Малките ъглови рафтове, прикрепени към парапета на балкона са удобна система за съхранение на тясната тераса. На рафтовете можете да поставите саксии за цветя, да сложите любимите си книги или да ги използвате вместо маса за напитки и закуски.

3. Сгъваема маса

Ако искате да правите слънчеви обеди на балкона,  но мястото е малко, помислете за сгъваема маса, прикрепена към парапета. При сгъване тя заема минимално пространство, а когато се отвори ще събере 3-4 души.

4. Уют

Дори най-простият балкон може да се превърне в уютен и красив кът. Достатъчно е да сложите любимите си саксийни цветя, висок дървен стол и да окачите люлка -  пейка. Така той ще се превърне в любимо място за почивка.

5. Хамак

Хамакът не е само за двора, но намира място и на балкона.

6. Комфорт

Малките балкони са хубави, защото изискват минимум ресурси. Трябват ви само от няколко обикновени стола, малка кръгла маса, стълба и няколко декоративни елемента по ваш вкус.

7. Ъглов диван

Най-семплият ъглов диван и компактна дървена маса са достатъчни за създаване на комфортна атмосфера на малката тераса. Добавете свежи цветя в оригинални саксии, гирлянди за осветление и ще се радвате на стилно модерно пространство.

8. Бар плот

Обикновена дъска е чудесен бар – плот и ще придаде уют и чар на скромния балкон, без да  изисква големи инвестиции.

9. Минимализъм

 

Покрийте пода на терасата с килим, имитация на зелена трева, сложете мебели в ярки цветове и високи растения ще създадат комфортна атмосфера на тесния балкон.

10. Удобство

Малкият остъклен балкон е идеално място за организиране на лично пространство. Всичко, от което се нуждаете, е малка маса, стол и тесен шкаф на противоположната стена.

11. Направи си сам маса

Малка дървена макара от кабел може да се използва за създаване на удобна масичка за кафе, която се вписва идеално на малката тераса. За по-автентичен вид, я боядисайте в бяло, декорирайте я със свещи в буркани и дребни аксесоари.

12. Пуф

На тази тясна лоджия на практика няма мебели, само пух, килим, малка масичка и ярка картина на стената. Въпреки това, пространството не изглежда скучно.

13. Матрак

Няколко матрака или мебелни възглавници ще ви помогнат да създадете огромен шезлонг. Напълнете я с възглавници, поставете маса до него и се насладете на безделничество.

14. Правилото на три цвята

Много ефектен кът за хранене с компактни мебели по поръчка, райета и възглавници е чудесен пример за скромния балкон.

15. Палети

Палетите са идеални не само за оригинални градински мебели, но и за тераси.

Да превърнем малката тераса в оазисИ в любимото място у дома
Сподели: