Селскостопанската техника – незаменим помощник във всяко земеделско стопанство

И кои са основните видове за производителите

40

Селскостопанската техника е неизменен помощник на съвременния земеделски стопанин. И ако до преди много от процесите в земеделието са се извършвали на ръка и немеханизирано, то днес повечето от тях са вече автоматизирани. Без значение обаче от вида машина, всички те са предназначени за повишаване на производителността на труда, увеличаване на ефективността от работата и намаляване на времето за извършване на дадената операция и обработка на земята.

Днес всеки фермер разполага с поне няколко агромашини от различните категории, в зависимост от големината и насочеността на стопанството си. Така например всеки един зърнопроизводител има задължително по една или повече от следните машини - трактор, комбайн, хедери, сеялка, пръскачка, балопреса, ремарке за зърно.

Овощарите пък поне един трактор с кабина, за да могат да пръскат своите градини безопасно, пръскачка, дискова брана, мулчер. Животновъдите от своя страна поне един трактор с челен товарач, балопреса и ремарке. Но нека разгледаме по-подробно основните категории селскостопанска техника.

Основни видове:

- Самоходни машини - трактори, комбайни, силажокомбайни, гроздокомбайни, самоходни пръскачки

- Навесни – всички видове агротехника, които се прикачат на навесната система на тракторите - плугове, култиватори, дискови брани, пръскачки, косачки и т.н

- Прикачни – това са всички видове агротехника, които имат собствени колела и се дърпат от самоходната техника.

Намерете своята нова техника в TitanMachinery.bg 

В сайта на TitanMachinery.bg Ви очаква изобилие от актуални и изгодни предложения за всякакви типове и модели селскостопанска техника за всяко едно българско стопанство. Бързо и лесно открийте търсения от вас продукт и опознайте характеристиките му. В нашия онлайн магазин ще намерите изобилие от оферти, възможността да се свържете на мига с нашите сервизни експерти и гаранция за качество и коректност! Имате нужда от резервни части? Ние предлагаме надежден сервиз и резервни части, които са винаги на склад! Просто ни попитайте!

Свържете се с нас още сега

Посетете Titanmachinery.bg и само с един клик разгледайте онлайн обявите ни, както за нова селскостопанска техника, така и за втора употреба. Изберете оферта и се свържете с нашите експерти. Имате въпроси? Изпратете ни онлайн запитване или се обадете още сега на 0888 133 338.

 

Сподели: