Направи си сам зелен декор: 10 прости идеи

Ако не искате да купувате коледно дърво  

632

Коледното дърво е основният атрибут на новогодишния празник, но не винаги има място за него в къщата. Предлагаме няколко оригинални решения за новогодишната украса на къщата и градината с помощта на смърчови клонки, шишарки и други естествени материали, които могат да послужат като отлична алтернатива на традиционното новогодишно дърво.

20 идеи за коледна украсаВдъхновени от скандинавския дизайн

Зелен венец

Можете да украсите прозореца с домашен зелен гирлянд, направен от смърчови клони, свързани помежду си. На тях можете да закачите новогодишни играчки, звезди, изрязани от салфетки, или висулки от шишарки, също направени на ръка. Просто и красиво решение за всяка стая.

Идеи за есенна украса на входната вратаДекорирайте тематично вратата  

 

Зимен венец

Направи си сам венци, изплетени от евкалиптови и смърчови клонки, ще ви помогнат да създадете коледно настроение в къщата. Този декор не избледнява дълго време и запазва атмосферата на празник и магия в апартамента.

Зелен декор за маса

Тава за печене или всякаква чиния + големи свещи + смърчови клони са оригинална украса за празничната трапеза.

 

Под буркана

Отрежете няколко клона от иглолистни дървета и ги поставете под стъклени буркани или обърнати прозрачни вази за необичаен декор, който може да се използва за украса на перваза на прозореца или масата.

 

Свещници от лед

Ако празнувате Нова година в къща, тогава можете да украсите двора, верандата или теарсата с необичайни свещници, направени от лед. Преди да замразите водата във формата, поставете в нея смърчови клони - оригинално и свежо!

Коледна украса

Прозрачните коледни топки могат да бъдат „надградени“ и превърнати в необичайни декорации, като поставите вътре малко стръкче смърч или евкалипт. Ще получите оригинален декор, който може да бъде окачен на стената, на прозореца, на коледната елха (ако все още имате такава) или просто красиво подреден на празничната трапеза.

 

Висулки

Можете да направите красив гирлянд с помощта на смърчови клони, обикновена въдица или здраво въже за опаковане. Съберете клоните на малки букети и ги закрепете на връв, след което ги окачете красиво по стените.

Свещници от бутилки

Стъклена бутилка и елхови клони могат да се комбинират в стилен екологичен свещник. Можете красиво да украсите перваза на прозореца или празничната маса с такива свещи.

 

Зимен букет от клони

Понякога най-простите решения са най-зрелищните! Направете зимен букет от евкалипт, елхови клонки и обикновени клони и го поставете в красива ваза. Шишарки, свещи, гирлянди ще завършат композицията. 

Как да украсим стената в детската стаяИдейни предложения за стаята на малките  
Сподели: