Растения в интериора: 7 идеи за домашна градина

Растения в интериора: 7 идеи за домашна градина

Кой от нас не е мечтал да има собствена малка градина, където да експериментирате с отглеждането на билки и цветя? Но не всеки има тази възможност. И все пак това не е причина да се отдадете на удоволствието от градинарството. Можете да отглеждате билки на перваза на прозореца или можете да организирате уютни зелени площи направо във вашия градски апартамент. Красиви дизайнерски саксии, плетени кошници или кашпи и следващите полезни съвети ще ви помогнат в това .


Стъклен рафт на прозорецаДопълнителните стъклени рафтове на прозореца ще помогнат не само за полезно използване на обикновено пропиляните квадратни сантиметри, но и за декориране на гледката от прозореца със зеленина. Основното нещо е да направите рафтовете подвижни, така че да не пречат на миенето на прозорци. 

Джунгла по рафтоветеКой каза, че мястото на саксиите за цветя е изключително на перваза на прозореца? Според най-новите интериорни тенденции нашите къщи все повече се превръщат в джунгла, а растенията изпълват стаите (и дори обитават онези места в къщата, където преди е било трудно да си ги представим, например баните). Ето защо, не се колебайте да поставите саксии за цветя на рафтовете: това е модерно и актуално! Просто се уверете, че имат достатъчно светлина. 

Мини градина в трапезариятаТрапезарията е най-доброто място за организиране на домашна мини-оранжерия. Те ще създадат комфортен микроклимат и ще допринесат за настроението на масата. 

Зелен ъгъл с висящи саксииЕдин от съветите на "зелените" интериорни блогъри е да прикрепят растения към тавана във висящи кашпи. Лесно се правят и не заемат ценно подово пространство. 

Флорариуми

Флорариумите са ефектен аксесоар на дизайнерския пазар, който ще се хареса на еко-дизайнерите и любителите на стайните растения. Флорариумът е екзотична композиция от растения в стъклен съд, която създава затворена или полузатворена екосистема, която не изисква сложни грижи. 

Зониране на стая с растенияГолемите стайни растения могат да се използват и за зониране на стая, създавайки „зелена стена“ с тяхна помощ. Това е екологично, модерно и красиво!

Зелена стенаДруга модерна техника са вертикалните градини, които помагат за създаването на антистресова среда в къщата, изпълват въздуха с кислород и го овлажняват. Непретенциозните видове растения са най-подходящи за такива експерименти. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...