Растения в интериора: 6 идеи за създаване на мини-градина

Растения в интериора: 6 идеи за създаване на мини-градина

Количка

Ако не искате растенията да изпълват целия дом, ето решението: Изберете една мебел, за да създадете вашата мини градина. Това може да бъде перваз на прозореца, лавица за книги, скрин или дори количка на колела. Ако е с колела може да се мести от една стая в друга.

Витрина

Създайте мини оранжерия, като подредите саксии с малки растения на рафтове в стъклен шкаф. Така лесно можете да поддържате реда в къщата и да предпазвате цветята от домашни любимци.

Кошници

Ако имате стари плетени кошници у дома или на село, не ги изхвърляте. Могат да се използват като саксии за растения, внасяйки атмосфера на лятна къща в интериора. Но ако харесвате индустриалния стил, тогава можете да използвате метални кошчета за отпадъци.

Вертикална градина

Стенните саксии не заемат много място и ви позволяват да сменяте растенията в зависимост от сезона или стаята. Подреждайки градина в кухнята, по-добре е да дадете предпочитание на билките, а в хола можете да засадите здравец, който ще ви зарадва с аромата си. Сенколюбивите растения, като папрати, ще се чувстват добре в коридора.

Маса

Растенията също имат право на лично пространство. Вместо просто да поставите саксиите на пода, защо да не им придадете повече стойност, като ги поставите на голяма кръгла маса, сякаш са декоративни предмети или произведения на изкуството.

Стъклена ваза

За да превърнете кактусите и сукулентите в модерни декори, засадете ги в стъклени буркани или дори чаши. По желание можете да допълните с камъни и миниатюрни фигурки на животни.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...