Подгответе балкона за есента

Цветен, вдъхновяващ, красив

608

Лятото вече мина, дните стават по - късни и хладни, а слънцето по - оскъдно. Все още не искаме да се прибираме у дома обаче, а търсим как да се порадваме на последнире топли часове. И ако топлите вечерни часове на балкона ще ви липсват, не бързайте да зазимявате. Красивата и цветна есен ни вдъхновява да  придадем на балкона есенно настроение. Да декорираме пространството навън, особено ако е малко, може да бъде предизвикателство, защото има опасност да го претрупате, но ако следвате няколко прости съвета, ще се радвате на колоритен и изпълнен с настроение балкон.

Определете си цел

Какво обичате да правите най-много на вашия балкон през есента? Да пиете чай и да четет? Да разговаряте с приятели? Или обядвате на открито? Ако балконът ви е малък, съсредоточете се върху една от тези дейности, като създадете уютен кът за сядане или малка трапезария. Инвестирайте в мебели, които са гъвкави като градинските столове, които могат да се удвоят като стойка или място за сядане.

Ако имате малко по – голямо пространство, добавете голям пуф, малък хамак – люлка или шезлонг.

Декорирайте масата

Малка кошница с есенни цветя, тикви, жълъди, кестени и / или листа. Сложете всичко, което говори за есента. Направете масата централен елемент или я използвайте, за да добавите есенно настроение.

Създайте уют

Есента говори за уют и топлина. Пренесете това настроение и на балкона като използвате меки възглавници, дебели одеяла и тесктури, които напомнят за сезона – канап, вълна, кожа.

Не забравяйте и осветлението. Използвайте красиви свещи и фенери. Ароматът на сандалово дърво или канела ще добавите още доза уютно усещане!

Направете тиквата фокусна точка.

Дори и малък кът с тиква, дървена касетка и цветни листа е достатъчен, за да внесете настроение на балкона. Ако сте почитатели на Хелоуин може да подредите и нарисувани тикв, да закачите страховити надписи или малки флайери, напомнящи за празника.

А ето и още идеи за декорация на вашия есенен балкон:

 

 

За още идеи - следвайте ни в Instagram

 

Сподели: