Най – лесният начин да се радваме на красива есенна градина

Изберете правилния за вас уред за почистване на листа  

1059

Настъпването на хладните есенни дни ни кара да се замисляме все по – често за уюта на дома, но това не означава, че няма да спрем да жадуваме за спокойствието и хармонията на нашата градина или двор. За да се случи това обаче, трябва да положим и усилия, за тяхната поддръжка с оглед на сезона.

Очарованието на есента идва най – вече от листопада и красивите багри на листата. Когато сме в двора обаче трябва да се погрижим за почистването му от тези паднали листа и шума. Често те се натрупват на трудностъпни и тесни места и премахването им е едва ли не невъзможно. Ето защо на помощ идват специализираните уреди, с които лесно ще решите проблема.

Всеки уважаващ себе си градинар трябва задължително да разполага в гаража или мазето с лек и мобилен уред, с който с няколко движения да може да почисти алеите, около храстите, под дърветата, в тесните процепи.

От STIHL предлагат няколко модела акумулаторни уреди за обдухване, от които може да изберете според личните си предпочитания и големината на вашия двор.

Много удобен акумулаторен уред за обдухване за почистване на малки площи в двора и градината е BGA 45 с вградена батерия и зарядно устройство. Той тежи само 2 кг с батерията, а продължителността му на работа е до 10 минути. Разполага с гумирана ръкохватка с предпазител на спусъка и спусък за безопасна работа, а благодарение на интегрираните акумулаторни клетки уредът е оптимално балансиран.

Акумулаторният уред BGA 56 от акумулаторната система СОМРАСТ на STIHL  работи с батерия и отстранява без усилие шума и окосена трева. С едно зареждане на батерията АК 20 може да отстраните до 600 кв. м. шума като тя ще издържи в работен режим до 20 минути (примерна употреба при суха шума на асфалт).

Той има тръба за обдухване с регулируема дължина на 3 степени според ръста на потребителя. Акумулаторната батерия може да бъде поставена в уреда на 2 степени. При първата фиксирана степен, т.нар. междинна позиция, батерията е фиксирана добре в уреда, но без да се допира до контактите в него. При втората фиксирана степен, работна позиция, батерията е пъхната изцяло и се допира до контактите в уреда. В корпуса на ръкохватката има ухо за закачане, с помощта на което можете да закачите сигурно уреда на стена. Всички командни елементи за управление на двигателя, както и предпазния стопорен лост могат да се управляват с една ръка, което гарантира лесно и надеждно управление на уреда, както от десничари, така и от левичари.

Професионалистът във вас няма как да не оцени модел BGA 85 от акумулаторната система PRO на STIHL, задвижван с акумулаторна батерия. Уредът е много лесен и удобен за управление и обслужване. Разполага с кръгла дюза, гумирана ръкохватка, безстепенно регулиране на оборотите, тих режим на работа. При много дълги работни интервали при професионална употреба, експертите от STIHL препоръчват да се използва с носена на гръб акумулаторна батерия AR.

Електронно регулираният електродвигател (EC) на STIHL работи без въгленови четки, практически няма механично износване и убеждава с коефициент на полезно действие, много по-висок от този на традиционните ел. двигатели. В резултат на това акумулаторната енергия се трансформира възможно най-добре в мощност. Посредством спусъка оборотите може да се регулират плавно и по този начин в зависимост от нуждите да бъдат регулирани и силата на въздушната струя и интензивността на обдухване. Двустепенната осова турбина функционира като вентилаторна система и осигурява излизането на голямо количество въздух с висока скорост от уреда.

Който и от уредите да предпочетете за вашата градина, няма да сбъркате. За да изберете най – подходящия за вас продукт, обърнете се към „Консултант за избор на акумулаторен продукт“ на STIHL или най-близкия дилър на компанията.

Сподели: