Домашни растения, които трябва да има във всеки дом

Зеленина във всяка стая

1395

Ако искате да превърнете дома си в закрита градина, но нямате много време да се грижите за вашите растения, помислете внимателно какви купувате. Защото те, освен че ще променят визията на дома ви, ще внесат свежест, ще пречистят въздуха и могат дори да действат успокояващо.

Вижте кои са най – подходящите видове растения за всяко помещение.

Малък сукулент за банята или помощната масичка

Тези миниатюрни растения ще освежат помещението и ще добавят чар и уют. Те не се нуждаят от специална грижа, издържат на влага и без светлина, а малкият им размер ги прави подходящи и за тясната стая.

Голямо растение в саксия

Голямо растение на пода е задължително във всеки дом. Няколко малки саксии могат да изглеждат красиви сами по себе си, но едно голямо растение е фокус в стаята и добавя драматично докосване. Изберете фокус, драцена, юка, калатея, за да балансирате визията на всекидневната или в голямата кухня с трапезария.

Изкуствено растение (шшш…никой няма да разбере)

Много жилища имат зони, в които няма никаква естествена светлина – килер, мокро помещение, засечка в спалнята или хола. Това не означава обаче, че не може да го украсите. Сложете изкуствено растение за по – красива визия. Днес на пазара има такива, които по нищо не се различават от естествените, затова не се страхувайте да купите.

Пълзящи растения

Растенията, поставени върху плотове и маси, са чудесни, но за да добавите повече визуален интерес, инвестирайте в пълзящи/ висящи или сложени във висящи кошници. Пеперомия, драгон или папрат са добър избор.

Голямо растение на стойка

Понякога най-добрият начин да акцентирате на някое растение е, като го поставите на платформа или на стойка. Това ще добави интересен визуален ефект и баланс в стаята.

За още идеи - следвайте ни в Instagram

 

Сподели: