5 стайни растения, които се нуждаят от малко вода

Ако забравяте да поливате, те са идеални за вас  

1008

Всяко растение изисква определено количество грижи - но някои могат да се примиряват с (или дори предпочитат) малко пренебрежение. Тези тук изглеждат прекрасно и ще се държат добре ... дори ако поливането им е последното нещо, което ви идва на ум.

1. Сукуленти

Тези малки и красиви растения са модерни и привличат не само заради интересните им форми и оттенъци, вариращи от ментово зелено до дълбоко виолетово. Дебелите им листа съхраняват вода, така че обикновено изискват само седмично поливане (изчакайте, докато почвата изсъхне). Сукулентите са много разновидности и ще ви радват, ако ги държите на слънчева светлина и сух въздух.

2. Замиокулкас (дърво на желанията)

Това красиво растение предпочита умерени нива на слънчева светлина, но ще понесе и слаба светлина, така че е идеален избор и за офиси. Освен това няма да ви се сърди, ако го забравите.

3. Потос

Потосът е много издръжлив и начинаещите градинари го предпочитат за отглеждане точно заради това. Той вирее добре в стаи с ниска осветеност и няма да изсъхне, ако забравите да го полеете няколко дни. Дори почвата да се изуши напълно, няма страшно.

4. Бегония

Тя е харесвана не само заради хубавите си цветове, но и заради лесното отглеждане. Бегонията ще ви радва пролет и лято и не изисква често поливане.

5. Змийско растение

Това красиво растение може да сложите дори в спалнята, защото е доказано, че помага за по – добрия сън. Освен това е лесно за поддръжка и изисква малко поливане.

 

Сподели: