Направете една по - различна градинска ограда

Създадете градина, която ще обичате и на която ще се радвате  

739

След дългата зима е чудесно да се върнете отново в градината. Но ако искате да се насладите на най-доброто от мястото, трябва да отделите време, за да я преведете в ред - независимо дали става въпрос за садене на цветя, за оправяне на оградата, плевене или косене, подрязване на  дърветата и храстите, обновяване на пътеката.

Градинската ограда е един от елементите, който често се пренебрегва, но оказва голямо значение върху цялостния облик на двора. Основната функция на оградата не е само да  отдели градината от тази на съседите или да осигури границата, която ни разделя от улицата, но може да има по – естетична функция.

Eто няколко предложения, които ни дават от IdealHome.

Избeрете панели със състаряващо покритие за по- съвременен облик. Може да продължите материала, от който е направена оградата и на пода, за да създадете кът за отмора. За по – силен ефект, закачете огледало, което ще отразява слънчевата светлина и ще добави интерес и е трик да направите малката градина да изглежда по-голяма, отколкото е.

Боядисайте оградата в различни цветове, за да я направите отличаваща се. Няма правила. Можете да използвате само за един смел нюанс или да я разделите на няколко панела.

Превърнете оградата в част от външната кухня като закачите на нея принадлежностите за барбекюто.

Декорирайте с цветни буркани. Разнообразието от нюанси ще работи добре, но бонбонените цветове ще придадат настроение и свежест.

Ограда параван. Тя е чудесен избор ако имате любопитни съседи и искате да се скриете от техните погледи. Може да използвате бамбукови пръчки или да сложите разделител от върбови клонки.

Модерна ниска ограда с хоризонтални летви е опция, ако търсите по – съвременно излъчване. В този случай комбинацията на каменен под и дърво създава елегантен и стилен завършек.

Решетъчна ограда със закачлив надпис е семпло, свежо и романтично решение. Ако не искате да експериментирате с цветове, бялото винаги работи.

Смесете материали – камък и дърво на оградата е перфектна комбинация и никога няма да сбъркате, ако заложите на тях.

Стари дървени щори и цинкови кофи. Бъдете еко, живейте устойчиво и направете една запомняща се и различна ограда.

 

 

Сподели: