5 грешки в градината, които често допускаме

Създайте перфектното място за почивка

715

Независимо дали става дума за най-доброто време за плевене, кога да поливате цветята и как да се отървете от охлювите ефективно, има много въпроси, които повечето любители градинари имат и много грешки, които допускат по пътя към постигането на перфектното външно пространство.

1. Лоша техника на поливане

Много хора поливат в неподходящо време. Ако го правите в средата на горещ ден има опасност от две неща -  заради бързото изпарение няма да има особен ефект, а водните капчици върху листата могат да действат като лупа за слънцето и да изгорят листата. Затова изберете да полеете рано сутрин или късно вечер.

Друга често срещана грешка е, че влагата отгоре ги кара да смятат, че поливането е достатъчно. Често, ако разровите малко почва след поливане , ще видите, че тя е суха малко по – надолу. Трябва да напоявате добре почвата. За да сте сигурни, че това ще се случи, направете с дръжката на метлата няколко дупки, през които водата да проникне по – добре.

2. Засаждате твърде голямо дърво в предната част на двора

Голямо чудовищно дърво може да засенчи къщата и да блокира светлината. Вместо това помислете за някое по – малко дърво, което няма да пречи, ще хвърля деликатна сянка, а напролет ще ви дарява с красиви цветове.

3. Копаете глинестата почва когато е мокра

Това може да разруши структурата на почвата и да я повреди. Изчакайте да изсъхне добре и след това я разровете. Може да добавите и малко пясък, за да подобрите консистенцията.

4. Лошо плевене

Това, че махате плевелите отгоре, не означава, че сте ги елиминирали. Много плевели като глухарчета и бодили имат силна коренна структура под почвата. За да ги унищожите, трябва да изкопаете колкото се може повече или да използвате хербицид, който да ги убие.

5. Забравяте за охлювите

Много хора забравят за охлювите, които могат да причинят доста вреди. Независимо дали използвате яйчени черупки, бирени капани или каквото и да било, започнете в началото на пролетта, когато слънцето стопли земята. В противен случай те ще се размножат бързо.

Сподели: