Идеи за саксии на прозореца

Перфектното решение ако нямате място на терасата  

749

Ако сте ходили в Гърция, със сигурност сте забелязали къщите със саксии с мушката, които придават онова неповторимо излъчване и стил. Те са очарователни и могат да се впишат в екстериора не само на къщата, но и на обикновения градски апартамент.

Саксиите на прозореца са идеално решение ако нямате място на терасата, ако светлината в дома ви не е достатъчно или просто ако жадувате за малка градина, на която да се радвате, но не разполагате с балкон.

Тук може да посадите цветя, които да контрастират с цвета на фасадата, билки на кухненския прозорец, с които да овкусявате ястията. В случай, че имате повече място, е възможно да отглеждате дори и зеленчуци, като чери домати, например.  Предполагахте ли, че тази на пръв поглед обикновена дървена или пластмасова саксия може да ви предложи толкова потенциал и разнообразни решения? Надали!

Саксиите на прозореца са най-лесният начин да придадете характер на дома си, да внесете излъчване, да украсите, да създадете къщата – мечта.

Разбира се, избирайки цветята или растенията, които ще сложите там, съобразете с посоката, на която се намира, дали съответното растение обича или не слънце и топлина, не забравяйте да поливате и торите редовно.

И ако вече започвате да се замисляте, дали да не сложите и вие такава саксия на прозореца, вижте няколко идеи за декорацията й.

Сподели: