Как да вземем най-доброто от малката градина

Съвети за декорация на малкия двор

1776

Не всеки има привилегията да разполага с голям и красив двор, с много дървета, цветя, оформени алеи и много пространство. Но дори да разполагате с малка градина, сте щастливци. Благодарение на откритите пространство пред дома, може да се насладите пълноценно на топлите дни и вечери. Предлагаме ви няколко идеи за декорация на малкия двор и как да го превърнете във вашето кътче за бягство от градския шум.

Използвайте декоративни стени, които да украсите с цветя или зелени растения. Така ще привлечете погледа нагоре и градината ще изглежда по – голяма.

Оформете различни зони, включително и скрити такива. Може да използвате интересни паравани или естествен плет, а защо не и арка.

Подредете паветата в градината диагонално или във формата на диамант. Така оптически ще създадете илюзия за по – широка градина.

Заложете на ярки цветя. Те ще направят градината по – светла и по – голяма. Общо правило е, че топлите цветове правят пространство по-интимно и задушевно, докато студени цветове като лилаво и синьо създават оптическа илюзия за по – обемно пространство.

Мебелите, които избирате, нека да бъдат сгъваеми, за да заемат по – малко място. Изберете между маса с няколко стола или пейка, на която могат да седнат повече хора.

Декорирайте градината с цветни саксии, направете вертикална билкова градина, помислете за интересно осветление, като лампички – гирлянди например. Добавете индивидуалност на градината и оставете своя личен почерк. 

Сподели: