10 идеи за разкошен двор

За да се радвате на величествена градина  

6792

Времето на топлите слънчеви дни и меки вечери се приближава все повече и съвсем скоро ще започнем да прекарваме повече часове на открито. А успяхте ли да организирате двора и да го декорирате? Ако все още търсите идеи за пролетното обновяване, днес ви предлагаме няколко решения, с които ще го превърнете във величествено и забележително място.

Създайте романтика

Аранжирайте  различни видове осветителни тела  като фенери, висящи лампи, свещи или светещи гирлянди. Всички те ще създадат омагьосващо усещане. Пергола или метална решетка с орнаменти ще придаде чувство за романтика и приказно настроение.

Силата на водата

Не всеки може да се радва на басейн в двора, но има решение да внесете водата като елемент. Изкуствен фонтан, малък водопад с камъни или стена с вода ще придадат положителни вибрации и ще внесат прохлада.

Красиви столове – табуретки

Инвестирайте в няколко метални или дървени табуретки. Те са лесни и леки за пренасяне и освен, че могат да послужат като допълнително място за сядане когато дойдат повече гости, може да използвате и като масички.

Скулптури

Няколко красиви скулптури ще придадат особено величие на двора ви. Съобразете с площта на мястото и стила на цялостната декорация.

Камина

Както камината е душата на дома, така и външната камина може да се превърне в душата на двора. Организирайте около нея кът за сядане и ще се радвате на незабравими летни вечери.

Цветя в саксии

Цветята в двора не е задължително да бъдат посадени. Ако имате по – малък двор, заложете на саксии. Тях може да аранжирате и размествате лесно за различно излъчване всеки път.

Източно вдъхновение

Поканете екзотиката у дома и аранжирайте с цветни възглавници или платове. Като тази люлка, която носи духа на Ориента и напомня за източните страни.

Кухня на двора

Лятото предразполага към повече часове навън. Тогава нека да си създадем удобство и да прехвърлим и кухнята навън. Така със сигурност ще си имате помощници в готвенето.

Бар

А какво е лятото без коктейли? Тогава имаме нужда от бар. И разбира се, мястото му е на двора!

Дизайн и отвън

Това, че обзавеждате двор, не означава, че не трябва да мислим за дизайн и стил, както за стаите вътре. Аранжирайте по ваш вкус, следвайки любимия си стил – класика, минимализъм, ретро…

 

 

 

Сподели: