Как да си направите красива, дворна чешма за един ден

Semmlerock дава идея за по - красив и уютен двор

14055

Началото на летния сезон е най-подходящото време да се погрижим за всеки детайл, осигуряващ ни комфорт в градината. Течащата вода в двора е несравнимо удобство и необходимост. Дворната чешма може да бъде не само полезен, но и декоративен елемент, който да придаде допълнителен уют или акцент. Ето защо, Semmelrock Ви предлага практично и удобно решение, което може да реализирате в рамките на един ден с елементите от системите за стени Bradstone Travero или Bradstone Argento.

Ако нямате предварително изградена шахта е необходимо да я предвидите като първа стъпка в изграждането на декоративната чешма. Разбира се, нужно е и да осигурите притока на вода до Вашата чешма. След като приключите предварителната подготовка и изграждането на шахтата е важно да поставите капак, който ще служи и за основа на чешмата. Тъй като капакът е във видимата част от конструкцията, препоръчваме да следвате концепцията: „Практичното може да бъде и красиво“. За любителите на топлите цветови нюанси, за основата на декоративната чешма, решение са плочите с цвят бежов - меланж от серията Bradstone Travero 60x40 cm или Bradstone Old Town 60x60 cm с цвят пясъчник, като всичко зависи от размера на шахтата, върху която ще поставите Вашата декоративна градинска чешма. Ако предпочитате сребристо-сивите нюанси на Bradstone Argento, в основата можете да ползвате покривна плоча за колона от серията Milldale с размери 60х60 cm.  

В избраната за основа плоча трябва да се разпробие отвор с подходящ размер, отговарящ на размера на тръбата, която ще минава през него.

Много е важно да поставите основната плоча добре нивелирана, за да бъде стабилна Вашата красива дворна чешма. Хубаво да предвидите и ревизионен отвор.

Върху поставената „основа“ от разпробитата плоча, през която е поставена тръбата свързана с ВиК инсталацията, за оформяне на декоративния вид на чешмата се монтират декоративните блокчета за колона от сериите Bradstone Travero или Bradstone Argento. Блокчетата за колона от двете серии са с размери 30x30x15 cm. Преди да се поставят върху основата блокчетата, те предварително се подготвят, като фабричният отвор от долната страна се разширява. Те се поставят, като тръбата остава в отвора.

 

Препоръчително е за слепване на контактните повърхности на отделните блокчета да използвате подходящ строителен разтвор на циментова основа или готов зидарски разтвор. Препоръчваме височината на декоративната конструкция да е максимум 80 cm или 5 блокчета за колона и покривна плоча.  

Преди да монтирате блокчетата е необходимо да определите мястото където ще се изведе „кранът“ на Вашата чешма. Препоръчително е да направите отвора в средата на съответното блокче, в нашия случай това е последното блокче от конструкцията. Разпробийте отвор с необходимия размер за монтиране на „чучура“ или „кранчето“, което ще ползвате. 

Вече сте готови за монтажа на блокчетата.

  

След като поставите 4-те блокчета е нужно да свържете тръбата с извеждащия водата чучур или кранче. Трябва да приключите ВиК инсталацията преди да поставите покривната плоча.

За финал поставете декоративната покривна плоча Bradstone Travero или Bardstone Argento, с размери 35x35х5 cm. Ако предпочитате изчистените линии и класическите прави кантове, можете да използвате като покривна плоча за Вашата чешма и плоча Bradstone Travero с 40х40х3,5 cm.

Препоръчително е да монтирате покривната плоча върху разтвор с дебелина около 5 mm.  

И ето, че Вашата красива чешма е готова за един ден.

Можете да си отдъхнете, да се порадвате на своето творение или да потърсите следващите ни идеи за впечатляваща градина.

 

Сподели: