Как да създадете щастлив летен дом

Дворът се превръща в любомито място

1117

Сега е моментът, в който да се насладите на топлите слънчеви дни. Възползвайте се максимално от тях, защото това, като че е сезонът, който минава най-бързо и неусетно. За да бъде удоволствието пълно, внесете нещо свежо, различно и цветно у дома. Нямате представа какво да направите? Ето няколко идеи.

Смесвайте

Лятото е свобода. Затова не се чувствайте длъжни да търсите съвпадащи мебели. Смесвайте цветове, стилове, модели, шарки. Цветни мебели са подходящи за всяко място и носят много настроение.

Импровизирайте

Няма веранда или тераса? Закачете хамак вътре, оформете кът с растения и пуснете слънцето да влезе.

Работете с това, което имате

Независимо дали става въпрос за малкия двор или терасата, не се стремете да следвате някакви правила и закони. Работете с това, което имате - декорирайте с подръчни материали, сложете направи си сам тента или украсете с изрязани от хартия флагчета. Всичко е въпрос на въображение.

Бъдете практични

Застраховайте се от неочаквани изненади и декорирайки, мислете. Свещи на балкона могат лесно да бъдат загасени от вятъра, затова сложете електрически или подредете интересни крушки. Ако планирате чадър, помислете дали при по – силен вятър няма да изхвръкне?

Мебелите

В малкия двор имате пълната свобода да импровизирате с мебели. Така например старият диван от вътре се превръща в удобно канапе за отвън (само се уверете, че го претапицирате с подходящ плат), старите столове освежете с малко боя, а табуретката се превръща в маса.

Осветете го правилно

Светлините, предназначени да се използват на закрито, могат да корозират и да се превърнат в опасност. Избирайте здрави лампи, висулки и свещи, които са направени специално за открито.

Сподели: