Как да подготвим градината за зимата за 3 лв. на ден

И да си спестим много работа и болки в кръста  

2187

Есента и пролетта са сезоните, в които подготвяме градината и обработваемата земя за следващия сезон. Това е времето, в което прекопаваме и култивираме почвата, за да се отстранят плевелите, да се подобри биологичната активност на почвата и да се намали опасността от вредители.

Наред с това култивацията спестява от необходимите за влагане продукти за растителна защита и тор, осигурява оптимални условия (равна повърхност, структура на почвата и дълбочина) за сеитба или разсаждане.

vitalconcept.com

Процесът на култивиране обаче съвсем не е лек и лесен, затова изборът на качествена машина за обработката е от съществено значение за ефикасността на процеса. А знаете ли, че покупката на такава може да ви струва около 3 – 4 лева на ден, пресметнато на годишна база?

Ако ви звучи неправдоподобно, имаме доказателство.  Иновативните мотофрези на VIKING са истинска демонстрация на висока мощност. С тях обработката на почвата става забележимо по-лесно и по-добре. Благодарение на антивибрационната система уредите изискват минимално усилие, но предлагат лесно управление и високоефективна работа.

Мотофрезите на VIKING се отличават с лесно и удобно фиксиране на ръкохватката на желаната височина без помощта на инструмент, индивидуална настройка според ръста на работещия с мотофрезата, имат регулируем във височина спирачен лост, сгъваема ръкохватка и повишена работна ефективност, благодарение на високата мощност на двигателя и специално разработената форма на ножовете окопвачи.

В зависимост от това, дали трябва да обработвате тесни междуредия или големи площи, може да изберете измежду четирите модела, които компанията предлага.

Мотофрезата VIKING HB 445 (само с предна скорост) се отличава с компактна и тясна конструкция и е изключително маневрена. Оборудването и допълнителните принадлежности позволяват универсалното им използване при най-различни условия на работа. Така например работната ширина може да се намали от 45 см на 25 cм или да се увеличи до 60 cм.

VIKING HB 560 с работна ширина 60 см и VIKING НВ 585, съответно 85 см, могат да се справят забележително бързо с почвообработката на ниви, дълги лехи, а също и на малки земеделски площи, благодарение на мощния двигател KOHLER Courage с висящи клапани. За почвообработка на по-тесни места работната ширина на НВ 585 може да бъде намалена на 60 cм.

Асортиментът от практични принадлежности, например браздир, допълнителни тежести или шнорхелова система, правят тези две мотофрези изключително универсални.

Дори и тежките почви се разрохкват с лекота от най-мощния модел VIKING НВ 685, тъй като той е с около 20% по-мощен от представените по-горе модели и е оборудван с подсилени компоненти.

Моделът се отличава и с богата гама прикачен инвентар за извършване на различни задачи.

Пътят към автоматизацията не е труден и скъп. А освен времеемката и тежка работа ще си спестите и болки в кръста. Защото всичко е въпрос на правилен и премерен избор. 

Сподели: