Идеална тераса: 5 основни компонента

Лесно е да я създадете

12126

Необходими са само пет неща, за да превърнете дори най-малката тераса или балкон в идеалното място за почивка.

Растения

Невъзможно е да си представим мечтана тераса без живи растения. Буйна зеленина създава спокойна атмосфера, предпазва ви от ярките лъчи на обедното слънце и ви позволява да се скриете от любопитни очи. Освен това стилните саксии ще станат неразделна част от декора сами по себе си.

 

Стилни мебели

Както при интериорния дизайн, така и при дизайна на тераси и балкони има свои тенденции. Сега естествените материали са на върха на популярността, следователно, когато избирате мебели, отдайте предпочитание на дърво и ратан.

 

Текстил и аксесоари

Ярък килим, многоцветни възглавници и одеяла ще създадат топла и уютна атмосфера на вашата тераса или балкон. Можете също да допълвате обзавеждането с плетен пуф, ваза с прясно нарязани цветя и необичайни свещници.

Осветление

Друг също толкова важен детайл е осветлението. За да създадете релаксираща среда за вечерни събирания с чаша чай или чаша вино, осигурете мека, слаба светлина със светлини, светлини и свещи.

 

Всичко необходимо за комфортен престой

Помислете за всичко, което може да ви е необходимо, за да си починете добре. Например комарите неизбежно ще се появят вечер, затова се запасете със специални свещи или лампи. Ако не можете да си представите уикенд без барбекю, вземете си скара. Не си отказвайте удоволствията.

 

Сподели: