Добавете чар и уют в двора и градината

Добавете чар и уют в двора и градината

Как? Например с изграждането на декоративно огнище или кладенец. Предлагаме Ви интересни възможности в няколко стъпки, с които да постигнeте желания резултат, с блокчетата от системата Bradstone Mountain Block.

Ако имате стара или износена конструкция можете лесно да я освежите или да изградите нова. Декоративните блокчета с трапецовидна форма ще Ви улеснят в тази задача. Особено, ако сте привърженик на естествените материали и природната красота. Започнете с планирането - представете си как ще изглежда Вашата декоративна конструкция и започнете с оформяне на основата. Тук може да подходите новаторски или традиционно.

Ако височината на изгражданата от Вас конструкция трябва да е повече от 60 - 70 cm и площта, върху която сте решили да се разгърнете е по-голяма, препоръчително е да се ползва традиционния метод за монтаж, чрез изграждане на фундамент и залепване на отделните елементи с подходящ разтвор за лепене и фугиране на циментова основа! Много е важно първият ред блокчета да бъде добре нивелиран.

Оформете фундамент с дълбочина около 30 cm и широчина 40 cm (максималната, допустима височина на конструкцията с покривната плоча е 110 cm)

Първият ред блокчета се монтира върху подходящ разтвор на циментова основа с дебелина от 2 -3 cm, като за нивелиране ползвате гумен чук и нивелир.

Всеки следващ ред се полага върху предишния при “размината фуга” и с нанасяне на лепилен разтвор между тях.

След монтажа на последния ред от покривни плочи запълнете фугите между тях с подходяща фугираща смес.

Готово вече имате ново красиво огнище или кладенец!

Ако решите да подходите новаторски, Bradstone Mountain Block, Ви предлага интересна възможност. При ниски конструкции, под 60 cm, можете да монтирате редовете след първия, без да нанасяте лепилен разтвор, като използвате “зъба” в долната част на блокчетата. Чрез тази уникална технология на „зазъбване“ между отделните елементи, ще си спестите лепенето ред по ред, което е особено подходящо за ниска градинска архитектура.  За да бъде завършена конструкцията последният ред от покривни плочи е препоръчително да бъде залепен и фугите между плочите трябва да се запълнят с фугираща смес.

Внимание! Когато за изграждане се ползва метода на „сух монтаж“ с блокчетата Bradstone Mountain Block, трябва да имате предвид, че при всеки следващ ред, конструкцията се измества със 15 mm, както е показано на графиката.

Можете да ползвате блокчетата за оформяне на декоративни цветарници или ниски огради с вълнообразна или дъговидна форма. Можете да ползвате блокчетата от серията Bradstone Mountain Block, за да оформите градински  стъпала, изключително подходящо решение при терасиране на терени с големи наклони или при зониране на двора.   

Грабнете погледите, създайте барбекю зона, която да впечатли всеки гост. Още интересни идеи и проекти, може да намерите на сайта ни www.semmelrock.bg или в следващата ни Идея за градина.        

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...