Декориране на балкона: 7 бюджетни идеи

Да се подготвим за топлите месеци

1795

Скоро ще започнем са мислим все повече за пролетта и моментите на открито, които ни престоят. Много е хубаво когато се радваме на галещите лъчи на слънцето и открадваме следобедните часове на всеки слънчев ден. Ето защо е добре отсега да започнем да планираме балкона и как да го превърнем в едно по-хубаво и уютно място.

Аксесоари за балконаВижте няколко аксесоара, с които можем да направим терасата си удобен кът за почивка

Предлагаме ви няколко седем прости идеи, които не изискват големи инвестиции.

Мебели от естествени материали

Превърнете малкия балкон в оазисМалките балкони могат да се превърнат в прекрасно място на открито и да бъдат връзката между вътре и вън, между дома и природата. Предлагаме ви евтини и атрактивни варианти за декорация на тези мал...

За да внесете нотка в стил бохо на балкона, не е задължително да имате мебели от ратан и дърво. Малък трикрак стол ще се превърне в отлична масичка за кафе, а плажен шезлонг с възглавница ще направи пространството "топло" и гостоприемно.

Дървени кутии

Дървените кутии са подходящи не само за съхранение на плодове и зеленчуци, но и за вътрешна декорация. Със сигурност имате някоя, която събира прах в мазето. Време е да я използвате! Закачете я на стената вместо рафт или направете мини градина в нея.

Постелете килим

Евтин килим е чудесен начин да прикриете стария под. Изберете материали, които са устойчиви на влага и слънце, така че да издържи повече от един сезон. 

Стари масички за кафе

Да, най-вероятно ще се намерят такива. Изнесете ги на балкона, за да обзаведете удобно място за топлите вечери навън.

Гирлянди и свещи

Фенерите и свещите са лесен и евтин начин да украсите дори малък балкон. Гирляндът може да се увие около парапета на балкона, да виси на рафт, прикован към стената, или да лежи в прозрачна ваза на масата. Независимо къде го поставите, топлата светлина ще създаде уютна и романтична атмосфера през летните нощи.

 

 

Нещо ново

Не е нужно да отделяте куп пари за декориране на балкон. Определете си малък бюджет и купете един или два нови предмета – ваза, някаква висулка, фенер. Създава напълно ново усещане.

 

Буйна зеленина

Живите растения ще помогнат не само да освежат интериора на балкона, но и да ви скрият от очите на минувачите и съседите отсреща. Изберете ратсения с широки листа или екзотични растения като бамбук. И никой няма да ви притеснява да прекарате приятна вечер на балкона си.

 

Идеи за обзавеждане на терасата, балкона или малкия дворВдъхновяващи предложения за предстоящите топли дни и вечери
Сподели: