Хитри декорации за градината с…буркан

Нека градината ви заблести

1851

Сигурно сте затрупани с купища буркани, които чакат по – добри времена. Но извън приложението им за зимнина или за съхранение на подправки, се оказва, че имат и още едно хитри приложение – в градината. С минимални усилия може да превърнете на пръв поглед ненужните буркани в страхотен аксесоар, с който ще впечатлите.

Фенери

Няма по – лесен и оригинален начин да осветите градината. Просто сложете в бурканите чаени свещи и ги запалете. Или ги закачете за по – голям ефект.

Висяща ваза

С празния буркан може да направите лесно висяща ваза. Увийте около гърлото на буркана тел и закачете. Сложете цветя и ще имате красива декоративна вазичка.

Репелент за насекоми

Едно от най-неприятните неща на лятото са комарите. За да се защитите от тях, направете препарат с лимоново масло и билки и сложете в бурканчето. Така не само ще изгоните насекомите, но и ще освежите въздуха.

Висящи фенери за дърво

Напълнете бурканите с боб на 1/3 и сложете чаена свещ. Увийте  тел около гърлото и закачете за дървото. Ефектът ще е още по – голям ако бурканите са с различни цветове.

Лампа

С тази лампа определено ще привлечете погледите. Прикрепете крушката за буркана, в който се сложили фасунга и затворете.

Маркер за растенията

Ако отглеждате зеленчуци или билки, ето ефектен начин да ги обозначите. Така няма да се притеснявате, че ще се измие надписът, ако завали,.

Малка градина

С помощта на бурканите може да направите разсад за зеленчуците или цветята.

 

Сподели: