Балкон в скандинавски стил: 7 съвета

Излезете на балкона и се насладете на слънчеви дни и летни вечери

475

Скандинавският стил не губи популярност от много години поради своята гъвкавост и визуална чистота. Скандинавските интериори се характеризират с дискретна гама на нюанси на бяло или сиво, естествени материали, меко, атмосферно осветление и обмислени детайли. Можете да използвате скандинавския стил не само в къщата, но и при декорирането на балкон. С помощта на нашите съвети можете да създадете стилен балкон и да го превърнете в органично продължение на вашия апартамент.

Идеи за остъкления балконПротивно на всички очаквания, той може да бъде една малка стилна част от дома

1. Естествени материали

9 идеи за градина на балкона Предлагаме ви решение с няколко градински проекта, които са подходящи за много малка градина или балкон  

Използването на естествени материали в сдържана гама е една от характерните черти на скандинавския стил, който е еднакво подходящ както за дома, така и за открито пространство, независимо дали е тераса в страната или балкон. Удобни и издръжливи текстилни изделия, меки възглавници и одеяла,– всичко това ще ви издържи с години, което е важно и за скандинавския манталитет, който дава приоритет на устойчивостта и „направено за дълго време“.

 

2. Повече растения

Нашето кратко лято е повод да се възползваме максимално от всеки слънчев ден. Един от начините да направите това е да организирате малка зелена градина на балкона, друг характерен елемент от скандинавския стил. Растенията могат да се отглеждат във саксии, дървени сандъчета или да изнесете стайни цветя.

Напоследък особено популярни са и дърветата: защо да не засадите палма или лимон, които с настъпването на студа да внесете в къщата, където ще ви радват с екзотичния си вид през дългите зимни месеци.

3. Черни детайли

Черното е един от ключовите цветове на минималистичната скандинавска гама. И той е добре дошъл на балкона. Мебелите от ковано желязо или дървени пейки, боядисани в черно, придават на вашето външно пространство модерен вид и в същото време перфектно хармонират с буйната зеленина на растенията.

За да смекчите донякъде контрастите и цялостното впечатление, просто добавете възглавници и мек, уютен текстил и поставете килим на пода.

4. Красив под

Подът на балкона може да бъде покрит с дървени дъски или специална дървена настилка. С настъпването на есента дървените модули могат да бъдат извадени и прибрани до следващото лято.

 

Отгоре постелете красив килим или няколко малки килимчета един върху друг, защо не! Такъв декор ще ви позволи да направите интериора на балкона органично продължение на вашия апартамент.

5. Домашен уют

Скандинавският стил се нарича минималистичен, но това не означава, че е студен и стерилен: в него винаги има място за домашен уют. Меки текстилни изделия, одеяла, козина, шарени килими, възглавници не само помагат да се създаде атмосфера на скандинавска "хюга" и да се изпълни къщата с топлина, но и перфектно топли на чист въздух в студените дни.

6. Компактни мебели

Компактните мебели са задължителни за скандинавския интериор, където всичко трябва да е практично и функционално. Комбинирайте сгъваеми столове, табуретки, маси със здрави пейки, които спокойно могат да се оставят навън за зимата.

 

7. Атмосферно осветление

Обзавеждането на всеки скандинавски дом започва с избора на подходящите осветителни тела - и балконът не е изключение. През лятото помага да се създаде романтична атмосфера - особено при залез. Можете да закупите обикновен гирлянд - лампи и да го увиете около парапета, или можете да допълните дизайна на осветлението с висящи фенери или свещи.

4 начина да превърнем балкона в специално място Балконът е място, което може да предлага комфорт и наслада, просто трябва да положим усилия, за да го променим
Сподели: