11 тайни за градината

Които никой няма да ви каже  

777

Всеки мечтае за красива градина, но не всеки има времето и познанията да постигне такава. С няколко лесни трика обаче може да постигнете забележителни резултати, при това, без да инвестирате много труд.

Вестникът създава отличен мулч

ikea.bg

Сложете няколко листа вестникарска хартия върху почвата и след това ги покрийте с мулч; те ще помогнат за задържането на влага и ще задушат плевелите.

Чай за папратите

Овлажнявайте папратите и киселинните растения като хортензии с варен чай.

Банановите обелки са най-добрите приятели на розите

Изсушени или нарязани бананови обелки се заравят на около два сантиметра около основата на растението, за да го предпазите от буби.

Алуминиевото фолио отстранява насекоми

Смесете ленти от алуминиево фолио с мулч и ще държите буболечките далеч. Фолиото също ще отразява светлината на растенията, което насърчава растежа.

Солта е естествен убиец на вредители

 

Убийте охлюви и охлюви, като ги поръсите със сол - те няма да оцелеят дълго.

Помогнете на последните домати да узреят

Извадете последните домати в края на сезона и ги опаковайте в няколко листа от вестници. Съхранявайте в херметически затворен контейнер в тъмен шкаф или гардероб, като проверявате всеки няколко дни.

Премахнете миризмата на компоста

Добавете мокра, накъсана хартия към компоста, за да премахнете миризмата.

Чаят обогатява почвата ви

Поръсете нови или използвани чаени листа около папрати и киселинни растения и ги покрийте с мулч - когато водата проникне, хранителните вещества от чая се отделят в почвата.

Плодовете привличат пеперуди

Ако искате повече пеперуди в градината си, сложете пресни банани или други плодове върху платформа. Уверете се, че са над нивото на главата ви, но внимавайте, защото те също ще привличат пчели и оси.

Закачете фолио, за да изплашите птиците

Ако врани или птици са проблем, закачете ленти с фолио върху растенията, за да ги изплашите.

Солен разтвор убива плевелите

 

Можете също така да предотвратите разрастването на плевели в пукнатини на градинската пътека, като направите разтвор от 1 чаша сол с 2 чаши вода и я налеете директно върху растенията.

Сподели: