5 растения, които могат да премахнат лошите вибрации в дома

Започнете 2018 г. с позитивна енергия  

10683

Няма да сбъркаме ако кажем, че всеки иска да започне годината на чисто, с позитивна енергия и оптимизъм. А атмосферата в домовете ни е важна за това, защото това е мястото, на което трябва да усещаме пълен релакс и спокойствие, да се чувстваме сигурни и защитени. 

Започнете новата година като изчистите жизненото пространство и психиката от лошите вибрации, внесете настроение и хармония. Най-добрият начин да го направите? С мощни и магически зелени растения, разбира се! Просто се уверете, че имате някое от следващите растения с дома си и ще усетите разликата.

ikea.bg

Мащерка (Релаксираща и повдигаща духа)

Чувствате се напрегнати? Мащерката може да помогне да облекчите нервите си. Известно е , че тя помага да се отстрани отрицателната енергия, особено когато е свързана с медитация. Може да сложите саксия до леглото си или на прозореца в хола.

Риган (мир и хармония)

Риган е гръцка дума и идва от oros и gonos, която означава "планинско щастие", поради което се използва много в традиционната китайска и европейска народна медицина за лечение и предотвратяване на емоционални заболявания. Смята се, че насърчава хармонията, любовта, мира, закрилата и спокойствието у дома.

Роза (мир и смирение)

Някои смятат, че растенията с заоблени цветя са най-ефективните за отстраняване на отрицателната енергия и розите са най-добрият пример за това! Смята се, че те помагат за мира в къщи, а коя жена няма да се зарадва на голям букет цветя сутрин?

Розмарин (прояснява мисълта и подобрява бдителността)

Известно е, че той се използва в очистващи ритуали, насърчава любовта и щастието в дома. Това е символ на спомените и помага за паметта. Хората го свързват и с приятелство, страст и здрав сън.

Лавандула (успокояваща и релаксираща)

Популярна в ритуали, включващи здраве, любов и мир, лавандулата има властта да премаха депресия и да балансира емоциите. Също така тя насърчава щастието у дома, като осигурява спокойствие и преданост в отношенията. Като бонус, тя може да внесе аромат в стаята ви. 

Сподели: