6 домашни растения, които ще ви помогнат да спите по – добре

И ще внесат хармония в дома

3607

Един от най-големите проблеми на съвременното общество е недоспиването. Освен общо неразположение, то води и до влошение на здравето, невъзможност за концентрация и дори до ментални последствия. Освен стандартните решение като билков чай преди лягане, без телефони или таблети в спалнята и по – лека вечеря, някои растения също могат да допринесат за по – добрия сън.

Вижте кои са зелените помощници, с които ще имате по – пълноценна почивка.

ikea.bg

1. Гербер

Ярко и красиво, това цветно растение освобождава кислород през нощта, което го прави идеален за освежаване на задушната спалня (опитайте се да отваряте прозорците и редовно да проветрявате, все пак) и ви помага да дишате леко, докато спите.

2. Лавандула

Естествен помощник за съня, лавандулата е била използвана за ароматерапия в продължение на стотици години и трябва само да вдишвате от аромата й, за да изпитате незабавен успокояващ ефект.

3. Жасмин

С екзотичен аромат и деликатни бели цветя, жасминът е радост по всяко време на деня, но според най-новите проучвания той може да ви помогне да спите по – добре и по – качествено.

4. Английски бръшлян

 

Той е добре известен със своите свойства за пречистване на въздуха, а проучване на Американския колеж по алергия, астма и имунология показва, че растението отстранява  вредните вещества във въздуха.

5. Лилия 

И ако бръшлянът е добре известен със своите свойства за почистване на въздуха, които могат да филтрират токсините,  поставяйки елегантна лилия до леглото, може да повишите нивата на влажност, които спомагат за намаляване на алергиите. Перфектна за облекчаване на сухи носове и гърло.

6. Алое Вера

 

Заедно с безценните ползи за кожата и здравето, алое е определено от НАСА като едно от най-пречистващите въздуха растения. Месестите листа от алое вера излъчват кислород през нощта и съдържат силни антиоксидантни съставки. 

Сподели: